Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 14-01

TILBURG, 14 januari 2008

Drie jongens aangehouden wegens diefstal daklood

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag rond 16.00 uur drie jongens uit Tilburg aangehouden wegens diefstal. Het gaat om jongens van 14, 15 en 17 jaar. De politie kreeg een melding van een getuige die drie donkergeklede jongens op het dak van een bedrijfspand aan de Wethouder Van Ierlantstraat had zien klimmen. Agenten zetten met een aantal wagens de omgeving af en via een hoogwerker van de brandweer klommen ze op het dak. De 17-jarige Tilburger klom snel naar beneden en werd daar aangehouden. De andere twee bleven op het dak en werden daar gearresteerd. Ze waren van plan diverse rollen daklood te stelen. Het drietal is in verzekering gesteld.

Twee Polen zorgen opnieuw voor overlast op NS-station

TILBURG: De politie heeft zondagavond rond 20.30 uur opnieuw twee Polen aangehouden op het NS-station. De mannen, 43 en 54 jaar, werden zaterdagavond al opgepakt bij het station wegens het veroorzaken van overlast, onder invloed van alcohol. Ook zondagavond waren ze weer lastig en werden ze in de kraag gepakt. Met een bekeuring zijn ze daarna heengezonden. De NS gaat een stationsverbod voor het tweetal aanvragen, zodat het makkelijker wordt tegen de mannen op te treden.

Twee mannen aangehouden bij controle Donkere Dagen Offensief

HILVARENBEEK: De politie heeft maandagmorgen rond 04.15 uur op een carpoolplaats aan de Diessenseweg twee Tilburgers van 19 en 21 jaar aangehouden. In het kader van het Donkere Dagen Offensief (zie tekst onderin) waren diverse eenheden van de politie bezig met een controle. Dit naar aanleiding van enkele recente woninginbraken in Hilvarenbeek. De agenten troffen het tweetal aan in een kleine vrachtwagen op de carpoolplaats. In de auto lagen diverse gereedschappen, handschoenen, doeken en een zaklantaarn. Het tweetal kon niet goed verklaren waarom ze daar stonden. Vandaar dat agenten besloten de Tilburgers in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan te houden en mee te nemen naar het bureau. Volgens de APV is het verboden om in de nachtelijke uren met inbrekerswerktuigen over straat te gaan. De auto waarin de mannen zaten, is al diverse malen gesignaleerd bij verdachte situaties in de omgeving. Bij fouillering hadden de mannen nog een kniptang en stanleymessen in hun zakken. De Tilburgers zijn ingesloten op het bureau.

Over het Donkere Dagen Offensief

De politie Midden en West Brabant ziet haast traditioneel de cijfers van een aantal delicten fors stijgen in de periode oktober t/m maart. Dan gaat het om inbraken in woningen, bedrijven en autos en straatroven/overvallen. Die stijging is de politie een doorn in het oog en daarom is het Donkere Dagen Offensief opgezet. Met zowel preventieve projecten als repressieve maatregelen probeert de politie de cijfers van genoemde delicten omlaag te brengen. In het Donkere Dagen Offensief is ook een rol weggelegd voor de burger die zelf het risico slachtoffer te worden van bovenstaande delicten, kan verkleinen.

Tilburger bedreigt stadgenoot met nepvuurwapen

TILBURG: Een 40-jarige Tilburger is zondagavond rond 21.45 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van een 18-jarige stadgenoot. Die was op visite bij vrienden aan de Leimuidenstraat en bij vertrek merkte hij dat de banden van zijn auto waren lek gestoken. Terwijl hij bij zijn auto stond, kwam de verdachte aanlopen vertelde dat hij verantwoordelijk was voor de vernieling. Hij liet daarbij ook een vermoedelijk nepvuurwapen zien en vroeg of de 18-jarige Tilburger de politie zou bellen over het incident. Het slachtoffer voelde zich daardoor zo bedreigd dat hij de politie belde. Die hebben de woning van de verdachte doorzocht en het bedoelde wapen niet aangetroffen, maar wel patronen. Ook werd een kleine hennepkwekerij ontdekt met bijna tweehonderd stekjes. De 40-jarige Tilburger is in verzekering gesteld; hij verklaarde dat hij zich door overmatig alcoholgebruik niets kan herinneren van het incident. De hennepplantjes zijn in beslag genomen en vernietigd.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG: Een 39-jarige Tilburgse vrouw is maandagmorgen rond 09.45 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. Ze probeerde diverse boodschappen mee te nemen zonder te betalen, maar het personeel doorzag dat. De vrouw is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt. Ook heeft de Tilburgse een winkelverbod voor één jaar gekregen.

TILBURG: De politie heeft tegen 14.15 uur een 43-jarige Tilburger aangehouden in een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat. Ook hij wilde boodschappen zonder betaling meenemen.

Auteur: Andre van den Hul