Provincie Utrecht

Bijzondere Amersfoorter Teun van Essen ontvangt Utrechtse Anjer 2007

14-1-2008 -

Op vrijdag 11 januari 2008 om 21.30 uur ontvangt Teun van Essen tijdens de première van Fewer Emergencies in theater de Lieve Vrouwe in Amersfoort de Utrechtse Anjer 2007 ( EUR 5.000,00). Uitreiking vindt plaats door de commissaris van de Koningin, tevens voorzitter van het prins Bernhard Cultuur Fonds Utrecht, de heer R.C. Robbertsen.

Teun van Essen is een spil binnen het culturele leven van de stad Amersfoort. Een flink aantal Amersfoortse jongeren is mede dankzij Teun van Essen op de planken terecht gekomen. Hij heeft zich op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt voor de amateurkunst in de provincie Utrecht.

In 2006 besloot het bestuur Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht tot de instelling van de Utrechtse Anjer. Het doel van deze prijs is een persoon of organisatie te belonen, die zich op bijzondere wijze inzet voor de amateurkunst in de provincie Utrecht. De prijs bestaat uit een geldbedrag van EUR 5000 dat vrij te besteden is.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland. Bijzondere initiatieven, bevlogenheid en talent worden aangemoedigd met financiële bijdragen. Jaarlijks ondersteunt het Cultuurfonds bijna vierduizend (kleine en grote) projecten en dat maakt het Prins Bernhard Cultuurfonds tot één van de grootste particuliere cultuurfondsen van Nederland.

Meer informatie: Gerard Joost Esser, telefoon 030 258 2490