Stad Brussel


Subsidieaanvragen 2008

De Stad Brussel voorziet jaarlijks een budget om toelagen te verlenen aan de projecten, bedoeld voor het ondersteunen van verenigingen die actief zijn in het domein van gelijke kansen. Deze toelagen worden verleend binnen de perken van het jaarlijks daartoe op de stadsbegroting uitgetrokken en door de hogere overheid goedgekeurde krediet.

Via deze weg kan u een elektronische versie van de formulieren bekomen door op het juiste formulier te klikken. Aanvragen kunnen echter niet worden ingediend via elektronische weg.

De enige mogelijke manier om in aanmerking te komen voor subsidies in 2008, is ten laatste op 15 maart 2008 een volledig ingevuld aanvraagformulier op te stellen en dit in twee exemplaren te versturen naar:

* Kabinet van Schepen Ahmed El Ktibi
Stadhuis, Grote Markt 1
1000 Brussel Map

* Cel Gelijke Kansen,Departement Organisatie Anspachlaan 6
1000 Brussel Map

Algemene richtlijnen:


1. De Stad Brussel verleent jaarlijks werkingstoelagen aan organisaties die op haar grondgebied acties ondernemen en strijden voor het respect voor de rechten van andersvalide personen, Brusselaars van buitenlandse herkomst, holebis (homos, lesbiennes, biseksuelen en transsexuelen) en voor de gelijkheid tussen mannen en vrouwen.


2. Een subsidieaanvraag voor een sensibiliserende activiteit omvat twee delen:
a) Het basisformulier voor kandidaatstelling, een gedeelte over de aanvrager.
b) Een formulier A betreffende een sensibiliserende activiteit op het grondgebied van de Stad Brussel.

Ieder project maakt het onderwerp uit van een afzonderlijk dossier! Meer informatie vindt u in deze bijlagen:
c) Subsidiegids aangaande toelagen internationale solidariteit. d) Universele Verklaring van de Rechten van de Mens . e) 25 FEBRUARI 2003. - Wet ter bestrijding van discriminatie en tot wijziging van de wet van 15 februari 1993 tot oprichting van een Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding. f) 7 MEI 1999. - Wet tot wijziging van de wet van 30 juli 1981 tot bestraffing van bepaalde door racisme of ingegeven daden.


3. De toelage kan nooit meer bedragen dan 2.000,00 EUR.


4. Uw vereniging dient rekening te houden met het feit dat de subsidies enkel kunnen uitbetaald worden na ontvangst van het verslag over de activiteit. Het is in geen geval mogelijk een voorschot te bekomen.


5. De verenigingen moeten het gebruik van de toelage rechtvaardigen en dienen daartoe de controle van het stadsbestuur te aanvaarden en zich te schikken naar de opmerkingen die hen door of namens het College gemaakt worden.


6. In de publiciteit die de vereniging maakt in verband met de betoelaagde activiteit, wordt steeds het logo van de Stad Brussel opgenomen.

Als u hier meer informatie over wilt, dan kunt u natuurlijk de Cel Gelijke Kansen contacteren.