Politie Hollands Midden Politie vordert twee rijbewijzen in bij alcoholcontroles

De politie heeft het afgelopen weekend twee rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Hillegom werd vrijdag 11 januari rond 23.15 uur op de Hoofdstraat een 59 jarige automobilist uit Hillegom gecontroleerd. Nadat vast was gesteld dat de man gedronken had, volgde zijn aanhouding en een ademanalyse. De uitslag hiervan was 605 ug/l.

In Gouda ging het om een 39 jarige automobilist uit Gouda. Hij werd zondag 13 januari rond 06.45 uur op de Rijksweg A12 gecontroleerd. De uitslag van zijn ademanalyse was eveneens 605 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering

Verder kregen nog negen bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen; Hillegom, Sassenheim, Leiden (2x), Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Reeuwijk en Waddinxveen (2x). In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Noordwijk Gebroken kaak na klap

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een mishandeling op De Grent. Een 19 jarige Katwijker heeft aangifte gedaan nadat hij op zondagnacht rond 01.00 uur in zijn gezicht was geslagen. De Katwijker liep op straat toen hij de klap kreeg, hij heeft niet gezien wie hem sloeg. De aanleiding van de mishandeling is dan ook onbekend. De Katwijker is naar het ziekenhuis gegaan waar een gebroken kaak werd geconstateerd. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Noordwijk via 0900-8844.

Voorschoten Inbraak in manege

De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een manege aan de Veurseweg in Voorschoten. De inbraak vond plaats in de nacht van zondag 13 op maandag 14 januari. Via het open wrikken van een deur zijn de dader(s) de manege binnengedrongen. Uit het pand is een geldbedrag weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal. De technische recherche zal onderzoek doen naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Haastrecht Zadels gestolen uit manege

De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een manege aan de Provincialeweg West. In de nacht van zondag 13 januari op maandag 14 januari is er in de manege ingebroken. Via de achterzijde zijn de dieven binnengekomen. Uit de zadelkasten zijn vermoedelijk zo'n 30 zadels gestolen. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal. De politie vraagt personen die iets gezien hebben zich te melden bij de politie van Haastrecht via 0900-8844.

Oude Wetering Inbraak in bakkerswinkel

In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 januari is er ingebroken in een bakker aan de Meerkreuk. Door het openbreken van de achterdeur zijn de dader(s) de winkel binnengedrongen. Uit het pand is een geldbedrag weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart en heeft een buurtonderzoek gehouden. Personen die getuigen zijn geweest worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Hoogmade Inbraak in kantoor

In een pand aan het Noordeinde is in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 januari ingebroken. Via een raam aan de voorzijde zijn de inbreker(s) binnen weten te komen. Het pand werd doorzocht op waardevolle spullen, het is nog onbekend of er ook echt iets weg is genomen. De technische recherche doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Roelofarendsveen Inbraak in voedselbank

In de nacht van maandag 14 januari is er ingebroken in de voedselbank aan de Lasso. Door middel van het inslaan van een ruit is de dader(s) het pand binnengedrongen. Uit het pand is een geldbedrag weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal. De technische recherche doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Alkemade via 0900-8844.