Pijnacker-Nootdorp


datum 11 januari 2008

Fifty Fit sportstimuleringsproject voor 55 - 65 jarigen gaat van start!

In de week van 14 tot en met 18 januari worden 1.000 inwoners in Pijnacker uit de doelgroep 55 tot 65 jaar uitgenodigd om deel te nemen aan het Fifty-fit project waarmee zij in de gelegenheid gesteld worden om:

- hun fysieke fitheid te laten meten tijdens een fitheidstest (onder begeleiding van een sportarts)

- deel te nemen aan een bewegingsintroductieprogramma
- gericht geadviseerd te worden met betrekking tot te ondernemen sportieve activiteiten

De gemeente Pijnacker-Nootdorp streeft een actieve en gezonde leefstijl na bij al haar inwoners. Daarom organiseert zij dit unieke sportstimuleringsproject. Het project is bedoeld voor 55 - 65 jarigen die niet (meer) aan sport doen, maar die wel (weer) willen sporten en bewegen.

Uit Fifty Fit-projecten in andere gemeenten in Zuid-Holland blijkt dat naast het gezondheidsaspect vooral ook het plezier, de ontspanning, gezelligheid en de uitbreiding van de sociale contacten belangrijke argumenten zijn om wekelijks deel te nemen aan Fifty-Fit-activiteiten.

Fitheidstest op 23 februari
Het project gaat van start met een fitheidstest op zaterdag 23 februari a.s. in sporthal De Viergang in Pijnacker. De test duurt ongeveer 1,5 uur. Om de drempel van het alleen gaan sporten zo veel mogelijk te verkleinen, worden deelnemers in de gelegenheid gesteld een beweegmaatje mee te nemen, bijvoorbeeld een partner, familielid, kennis of buur.

Het project in Pijnacker-Nootdorp wordt ondersteund door de Stichting Welzijn Ouderen Pijnacker- Nootdorp en de Sportservice Zuid-Holland en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeente. Het project kan niet volledig door de gemeente worden gesubsidieerd, daarom wordt voor de deelname aan de fitheidstest een eigen financiële bijdrage gevraagd van 3,50.

Meer informatie
Mocht u nog vragen hebben over het project Fifty Fit, dan kunt u op maandag, woensdag en donderdag van 09.00 ­ 14.30 uur bellen met de coördinator van het project Monique Segijn, telefoonnummer 361 75 70.