Stichting Verliespolis start procedure tegen Delta Lloyd

14/01/2008 17:58



Stichting Verliespolis



14 januari 2008

STICHTING VERLIESPOLIS START PROCEDURE TEGEN DELTA LLOYD OVER BELEGGINGSVERZEKERINGEN

Den Haag - De Stichting Verliespolis, die opkomt voor consumenten met klachten over beleggingsverzekeringen, start vandaag een procedure tegen verzekeraar Delta Lloyd bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID). De Stichting Verliespolis maakte op 17 december 2007 bekend dat grote tekortkomingen zijn geconstateerd in de beleggingshypotheek 'Delta Life'. Daarop heeft de Stichting Verliespolis Delta Lloyd een voorstel gedaan voor polisreparatie voor lopende polissen en compensatie voor afgelopen polissen. Tijdens een bespreking tussen de Stichting Verliespolis en Delta Lloyd bleek dat de verzekeraar niet op dit concrete product en voorstel wil ingaan. Wel wil de verzekeraar spreken over een mogelijke brede oplossing voor de verschillende beleggingsverzekeringen die zij heeft verkocht.

Gilles Hooft Graafland, voorzitter van de Stichting Verliespolis: "De Stichting Verliespolis vindt het positief dat Delta Lloyd alsnog wil praten over brede oplossingen, maar we hebben hen al een goed onderbouwde zaak en oplossingsrichtingen voorgelegd. Om verder geen tijd te verliezen, zetten we die tegelijkertijd door. De Ombudsman van het KIFID zal zich dus over 'Delta Life' moeten gaan uitspreken. We roepen klanten van Delta Lloyd op om zich bij de Stichting Verliespolis aan te sluiten, want zowel in de onderhandelingen met Delta Lloyd als bij het KIFID moeten we een sterke vuist maken."

Op hoofdlijn samengevat zijn de geconstateerde tekortkomingen met betrekking tot 'Delta Life' als volgt:
-Een groot deel van de kosten die de verzekeraar in rekening brengt, is niet genoemd in de offerte;
-Van de kosten die wel zijn genoemd, is de hoogte niet of onvoldoende aangegeven;
-De manier waarop kosten in rekening worden gebracht, leidt tot ernstige verhoging van de kosten.

Het onderzoek van de Stichting Verliespolis naar beleggingsverzekeringen is begeleid door voormalig hoogleraar verzekeringseconomie Dr. Alfred Oosenbrug.

De Stichting Verliespolis is een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters en wordt ondersteund door de Consumentenbond. Met circa 80.000 aangeslotenen is de Stichting Verliespolis de grootste belangenbehartiger voor consumenten met een beleggingsverzekering.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/