Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Doe mee in de Confuciuspleinbuurt

14 januari 2008

Ontwikkel je kwaliteiten, en wordt vrijwilliger! Vanuit de stedelijke vernieuwing in het stadsdeel organiseren we allerlei (sociale) activiteiten voor bewoners. Dit kunnen bijvoorbeeld buurtfeesten, schoonmaakacties of het festival Geuzenveld-Slotermeer verandert! zijn. En daar kun jij aan bijdragen. We kunnen namelijk altijd extra handen gebruiken bij het regelen van allerlei zaken. Op 21 december vorig jaar is er bijvoorbeeld een buurtfeest op het Confuciusplein georganiseerd.

confuciusfeestwebdecr2007014.jpg (132 Kb)

Wat opviel was de zweefmolen op het plein. Veel kinderen (maar ook volwassenen) hebben er een rondje in gewaagd. Die dag werd er ook gevoetbald tussen het stadsdeel en jongeren uit de buurt. Tussendoor werd iedereen opgewarmd door een Marokkaanse trommelband en kinderen werden geschminkt en konden creatief zijn in de Buzz van stichting Dock. Ook waren er poffertjes en allerlei lekkernijen te krijgen. Dit alles op een plein omgetoverd in winterse sferen. Het feest heeft alleen kunnen plaats vinden omdat veel bewoners actief hebben meegedaan.

Waarom zou je dat willen doen?
Wanneer je mee helpt met het organiseren van dit soort activiteiten heeft dit vele voordelen. Je werkt samen met meerdere mensen en organisaties waardoor je heel veel mensen ontmoet. Ook doe je ervaring op in de omgeving waar je woont en kun je jouw kwaliteiten inzetten voor het beste eindresultaat!

Waar kun je je opgeven?
Dus vind je het leuk om ook mee te helpen met het organiseren van dit soort activiteiten of wil je iets doen voor jouw buurt? Dan kun jij je opgeven bij Steunpunt 5 aan de Burgemeester van Leeuwenlaan 71-73, of bel: 020 6112 995.