Ingezonden persbericht




Persbericht Nijmegen, 14 januari 2008

Popronde 2008 zoekt bands, deadline voor inschrijving 1 maart

Tot 1 maart kunnen artiesten zich inschrijven voor landelijk reizend festival Popronde. Voor talentvolle bands en muzikanten is Popronde de mogelijkheid buiten de eigen regio op te treden.

Popronde 2008 zal in 19 steden plaatsvinden. Het festival vindt plaats in de periode van 12 september tot 14 november, wekelijks op de donderdag en vrijdagavond. Het festival vindt in elke stad plaats bij ongeveer 20 podia. Deze variëren van kleine bruine cafés tot professionele popzalen. De Popronde is de mogelijkheid voor bands om intensieve speel-en toerervaring op te doen door heel Nederland en hun netwerk van publiek, podia en programmeurs uit te bouwen.

Eigen repertoire is een voorwaarde. Er is geen beperking qua genre; singer-songwriters, dance, indie, blues, rock, hiphop, jazz, folk, wereldmuziek acts worden gezocht. Uit alle inzendingen worden uiteindelijk 100 artiesten geselecteerd door een commissie bestaande uit professionels die artistiek werkzaam zijn in de popsector. De artiesten die toerden met Popronde 2007 traden 438 keer op bij de 326 deelnemende podia.

Kweekvijver
Popronde is een kweekvijver, een voedingsbodem voor de Nederlandse popmuziek. Bands krijgen via de Popronde gelegenheid zich in nieuwe steden te presenteren en door te stromen naar plaatselijke festivals of lokale muziekpodia. Op de Popronde kan het publiek zappend tussen de podia een beeld krijgen van opkomende artiesten. Het festival is gratis toegankelijk.

Enkele voorbeelden van artiesten die - voordat ze doorbraken naar een groter publiek - toerden met Popronde zijn: Racoon, Relax, C-Mon & Kypski, Roosbeef, Marike Jager, Lucky Fonz III, Leine, The Horse Company, Hospital Bombers, Mala Vita, The Madd, Illicit, T99, The Sheer, a balladeer, Leaf en Voicst.

Hoe aan te melden voor het festival
Artiesten kunnen tot 1 maart het aanmeldingsformulier, biografie en demo opsturen naar Popwaarts. Het aanmeldingsformulier is te downloaden op www.popronde.nl. Hierop is ook het adres van Popwaarts te vinden.

Begin mei wordt op www.popronde.nl bekend gemaakt welke artiesten zijn geselecteerd voor de Popronde editie 2008.

Popronde is een initiatief van Popwaarts en vindt plaats in samenwerking met lokale organisaties op muziekgebied.

Op http://www.popronde.nl meer informatie over het festival.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

einde persbericht

Voor algemene informatie over het festival (

Ingezonden persbericht