Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jonge musicalster zamelt 26 duizend euro in voor People's Trust

Leiden, 14 januari 2008 - Robin Virginie (15), bekend als Annie uit de gelijknamige musical, heeft voor de stichting People's Trust Nederland een bedrag van ruim 13 duizend euro verzameld. Dit bedrag is verdubbeld door de Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Met dit geld wordt een nieuw bevrijdingsteam van People's Trust in Pune (India) opgericht. Robin verzamelde dit aanzienlijke bedrag door de verkoop van haar single, actief donateurs te werven en te collecteren.

Als dank overhandigde het bestuur van People's Trust Robin een letter of appreciation, een Indiase bedankbrief. Bovendien is zij uitgenodigd zitting te nemen in het Comité van Aanbeveling van de stichting.

Naast musicalster Robin zetten ook andere bekende Nederlanders zich in voor People's Trust. Actrice Yolanthe Cabau van Kasbergen, ambassadrice van de stichting, bezocht vorig jaar verschillende projecten in India. Door middel van haar ambassadeurschap zet zij zich in voor de stichting en gaat de strijd aan tegen de kinderontvoeringen en de uitbuiting van de kinderen in de Indiase bordelen.

Dankzij opsporingsacties van People's Trust, in samenwerking met lokale organisaties in India, Bangladesh en Nepal, zijn sinds 1997 al meer dan 1700 meisjes uit bordelen bevrijd. Meer dan 250 pooiers en ontvoerders zijn gearresteerd en zitten lange gevangenisstraffen uit.

www.peoplestrust.nl

Voor meer informatie en beeldmateriaal in hoge resolutie: No Culture PR | 020 7163745 | www.noculture.nl
Jeske Kapitein | jeske.kapitein@noculture.nl


---- --