Ingezonden persbericht


Persbericht

CoolTravel Awards 2008

BRAZILIE VERKOZEN TOT MEEST COOLE REISBESTEMMING VOOR 2008

Amsterdam, 14 januari 2008- Het Nederlands publiek heeft Brazilië verkozen tot de meest coole reisbestemming voor 2008. Dat gebeurde in de jaarlijkse online CoolTravel verkiezing en de CoolTravel Awards op de Vakantiebeurs, waarin meer dan 6.000 Nederlanders online en 2.000 mensen op de Vakantiebeurs hun stem hebben uitgebracht. De slogan waarmee Australië communiceert, 'So where the bloody hell are ya' was succesvol, want die werd door de stemmers gekozen tot coolste landenslogan. De CoolTravel verkiezing werd dit jaar voor de 3e keer gehouden.

De top 10 van coolste reisbestemmingen voor 2008 is:
1 Brazilië

2 Australië

3 Verenigde Staten

4 Zuid-Afrika

5 Nieuw-Zeeland

6 Nederlandse Antillen

7 China

8 IJsland

9 Griekenland

10 Indonesië

Wensenlijst
Wat opvalt, is dat 71% van de respondenten nog nooit op zijn/haar coolste reisbestemming is geweest. Dit bevestigt het aspirationele aspect van CoolTravel, de meest coole bestemmingen zijn vooralsnog niet bezocht en staan dus nog bij velen op de wensenlijst. Naast de bestemmingen konden deelnemers aan de online CoolTravel verkiezing en aan de CoolTravel Awards op de Vakantiebeurs stemmen op de slogans, waarmee de landen zich profileren in hun campagnes. Als meest coole slogans werden gekozen:
1 Australië - So where the blloody hell are ya?
2 Jamaica - Once you go, youu know

3 India - Incredible India

4 South Africa - It's IMpossible!

5 Spanje - Smile! You are in Spain!

CoolTravel Awards in samenwerking met en op de Vakantiebeurs De CoolTravel Awards zijn georganiseerd op de Vakantiebeurs, hierbij kon eveneens worden gestemd op: De coolste stand
De coolste mensen - de stand met het coolste persoonlijjk reisadvies

De genomineerden voor de coolste stand waren: Djoser, Thailand, Koning Aap, Baobab en Griekenland. De genomineerden voor de stand met het coolste persoonlijk advies waren: FOX Vakanties, Baobab Reizen, Koning Aap, Italiaans Verkeersbureau, Summum Reizen en Grieks Verkeersbureau. De vier winnaars zijn op zondagmiddag 13 januari bekendgemaakt, in het CoolTravel Café op de Vakantiebeurs, deze zijn:
* Brazilië is de coolste bestemming

* Australië had met 'Where the bloody hell are ya?' de coolste slogan
* Djoser had de coolste stand

* FOX Vakanties werd beloond voor het coolste advies

In het CoolTravel Café is eveneens het nieuwe CoolTravel boek gelanceerd, de tweede glossy uitgave van Cool Unlimited, die een overzicht geeft van The Most Exceptional Travel Spot.

Partners
Porter Novelli is PR partner van Cool Unlimited en verzorgt de communicatie rondom de verkiezingen. Hiernaast is er voor de verkiezing met verschillende mediapartners samengewerkt, via de Vakantiebeurs, FOX Vakanties, RTL, Fashionscene.nl, Partyscene.nl, Celebscene.nl, Fiestascene.nl, Vakantiepunten.nl is in de afgelopen periode de CoolTravel verkiezing gehouden. De CoolTravel Awards en het CoolTravel Café worden mede mogelijk gemaakt door de Vakantiebeurs, NS Hispeed, Samsonite, FOX Vakanties, Océ en USP Marketing PR.

Het CoolTravel boek (ISBN 978-90-809909-6-8) is te koop via www.coolunlimited.org en in de betere boekhandel (kosten ¤29,- per exempllaar; ¤ 45,- voor de luxe editie).

/ / / /