Ingezonden persbericht


Habitat bouwreizen presenteert zich op Vakantiebeurs

Haarlem, 14 januari 2007 - De bouwreizen van Habitat for Humanity stonden tijdens de Vakantiebeurs (9 t/m 13 januari) flink in de belangstelling. Veel bezoekers waren geïnteresseerd in dit unieke concept waarbij reizigers samen met de lokale bevolking in ontwikkelingslanden huizen bouwen.

Habitat bouwreizen zijn uniek. Tijdens de reis van ruim een week bouwen de deelnemers met de lokale bevolking aan een aantal huizen. Hierdoor komen de reizigers zeer intens in contact met andere culturen. Geen enkele andere aanbieder op de Vakantiebeurs bood die mogelijkheid.

Directeur Lex van Iterson van Habitat for Humanity kijkt met een tevreden gevoel terug op de deelname aan de Vakantiebeurs: "Ik denk dat we veel bezoekers hebben laten kennismaken met een andere manier van vakantiebesteding. Per dag kwamen zo'n honderd geïnteresseerden langs voor informatie of een kennismaking. Je merkt écht dat mensen iets willen doen voor anderen. Door dat te combineren met een reis krijg je een ervaring die uniek is."

Habitat biedt jaarlijks enkele bouwreizen aan naar bestemmingen als Guatemala, Ghana en de Filippijnen. In groepen van zo'n twintig personen wordt een aantal huizen gebouwd onder deskundige begeleiding. "Daarbij is bouwervaring geen vereiste", benadrukt Van Iterson. "Als mensen maar enthousiast zijn en de wil hebben om de handen uit de mouwen te steken." Meer informatie over de reizen staat op: www.bouwreizen.nl

Over Habitat for Humanity
Habitat for Humanity richt zich op de bouw en renovatie van huizen in ontwikkelingsgebieden. Zij heeft als doel het bieden van een veilige thuisbasis en een hoopvolle toekomst voor kansarme mensen. Bijzonder feit is dat de toekomstige huiseigenaren meehelpen bij de bouw. Basis voor de organisatie werd dertig jaar geleden gelegd. Wereldwijd zijn er 95 lokale vestigingen van Habitat. In totaal heeft Habitat for Humanity inmiddels 225.000 huizen gebouwd, waardoor één miljoen mensen een veilig dak boven het hoofd hebben. In Nederland is Habitat for Humanity sinds 1993 actief.