Nuclear Research & consultancy Group (NRG)


NRG Nieuws: 11 januari 2007 - Onderzoeksrapport waterbehandeling vertraagd

Sinds december 2006 beschikt NRG over een nieuwe vergunning voor lozing van afvalwater van de Onderzoekslocatie Petten op de Noordzee. Bij de vergunningverlening is met de autoriteiten afgesproken dat NRG een onderzoek uitvoert of verdere efficiëntieverbetering van de waterbehandeling mogelijk is. Dit om na te gaan of de concentraties van milieubelastende stoffen in het afvalwater eventueel nog verder verlaagd kunnen worden. Met dit onderzoek is in juli 2007 gestart en bij de laatste analyse van de onderzoeksgegevens eind december, zijn inconsistenties geconstateerd. Het gaat hierbij om de administratieve gegevens van het efficiëntie onderzoek. De feitelijke lozingen zijn conform procedure en vergunning uitgevoerd en vallen binnen de geldende limiet van de vergunning.

Voor een betrouwbaar onderzoeksresultaat worden deze gegevens nader onderzocht. Dit nader onderzoek heeft als gevolg dat er een vertraging is bij het gereedkomen van het eindrapport. NRG heeft de autoriteiten van deze vertraging in kennis gesteld.

NRG vindt het van belang open te communiceren over alle aspecten van haar bedrijfsvoering. Daarom menen wij er goed aan te doen van deze vertraging melding te maken op onze website en in een persbericht.