Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (03-8)

15 januari 2008

College 2007

Openbare activiteiten van het college van B&W van 14 t/m 20 januari 2008

14-01: Wethouder Mourik plaatst nieuwe fietsklemmen 18-01: Wethouder Lewis krijgt proefles

Wethouder Mourik plaatst nieuwe fietsklemmen
Wethouder Christel Mourik plaatst maandag om 11.30 uur nieuwe fietsklemmen bij metrostation Heemraadlaan.
In totaal plaatst de gemeente 196 extra fietsklemmen bij de metrostations Heemraadlaan en Centrum. Daarnaast komen er bij zes bushaltes nog eens 30 fietsklemmen.
Deze actie is een onderdeel van het project `Fiets in de keten' dat door de Stadsregio Rotterdam wordt ondersteund. Dat project wil het gebruik van de fiets stimuleren om zo een bijdrage te leveren aan de milieu- en mobiliteitsproblematiek in de regio.

Wethouder Lewis krijgt proefles
Wethouder Marjolijne Lewis krijgt vrijdag 18 januari om 09.30 uur, samen met een aantal leerlingen van groep 5 en 6, een proefles van een kok in Ristorante Pappagallo aan de Karel Doormanstraat 6. De proefles is een aanvulling op het lesprogramma `Smaaklessen', dat onderdeel is van het project `Hartstikke leuk schoolbreed'. Het doel van de lessen is kinderen bewust te maken van hun eigen smaak en welke factoren daarop van invloed zijn. Alle groepen van tien basisscholen in Spijkenisse nemen deel aan de Smaaklessen. `Hartstikke leuk schoolbreed' wordt uitgevoerd door de GGD Zuid-Hollandse Eilanden en Sportteam Spijkenisse.
Interne links
Kok geeft proefles aan wethouder Lewis