Gemeente Castricum

Startsein opstellen Masterplan Inbreidingen / Lokale Woonvisie

Gemeente Castricum organiseert informatieavonden

Castricum, 15 januari 2008 - In februari 2008 organiseert de gemeente een drietal bijeenkomsten op kernniveau over het nog op te stellen Masterplan Inbreidingen / Lokale Woonvisie. Naast het informeren van geĂŻnteresseerden en betrokkenen hebben deze bijeenkomsten tot doel een aantal bewonersklankbordgroepen tot stand te brengen. Bijeenkomsten Deze bijeenkomsten zullen op 11, 12 en 13 februari in de avond plaatsvinden. Zo spoedig mogelijk brengen wij u via de gemeentelijke infopagina op de hoogte van de locatie en het precieze tijdstip van deze bijeenkomsten.

Waarom een Masterplan Inbreidingen / Lokale Woonvisie?

In het collegeprogramma `Gewoon doen!', respectievelijk in de voorjaarsnota's 2006 en 2007 is aangeven dat ons college behoefte heeft aan meer regie op ruimtelijke ontwikkelingen binnen de kernen van onze gemeente. Ook is het nodig een kader op te stellen voor lokaal volkshuisvestingsbeleid. De wens tot het opstellen van een lokale woonvisie is opgenomen in de Visie Buitengewoon Castricum en de Regionale Woonvisie Noord-Kennemerland. Na een periode van voorbereiding is het nu gewenst concrete uitvoeringsstappen te zetten.

Wat is een Masterplan Inbreidingen / Lokale Woonvisie?

Het beleidsdocument Masterplan Inbreidingen heeft tot doel het in kaart brengen van mogelijke locaties voor (woning)bouw, al dan niet na sloop. Het geeft randvoorwaarden voor de (her-)ontwikkeling van locaties ten aanzien van kwaliteit en (bouw)programma's. Bijvoorbeeld door benoeming van het type en aantal woningen, aanduiding van de schaalgrootte van de bebouwing en van aansluiting bij de ruimtelijke structuur van het betreffende gebied. In de Lokale Woonvisie wordt de huidige en toekomstige woningbehoefte van de gemeente in kaart gebracht. Bureau Kuiper Compagnons uit Rotterdam is gevraagd beide documenten op te stellen.


-----------------------------------