Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 15 januari

Fryslân, 15-01-2008 o Politieberichten van maandag 14 januari 07.00 uur t/m dinsdag 15 januari 07.00 uur

Lemmer: politie zoekt getuigen aanranding
De politie onderzoekt een aanranding van een 24-jarige vrouw uit het Duitse Geldern afgelopen zaterdag tussen 20.00 en 21.00 uur. De vrouw liep met haar hond die avond de dijk bij het strand op via de toegang aan de Industrieweg. Nadat ze haar hond op het strand had losgelaten ging ze op een bankje zitten om een sigaret te roken. Na enige tijd kwam er vanaf de Industrieweg en via de dijk een man aangelopen. Die ging voor de vrouw staan en sprak haar aan. Hij greep haar vervolgens bij de schouders en sloeg haar in het gezicht. De vrouw viel naar achter, stond weer op en vluchtte weg. Op de dijk kwam ze echter weer ten val, waarna de man boven op haar ging zitten. Er volgde een worsteling, waarbij de man de broek van de vrouw kapot trok. Op het moment dat de hond van het slachtoffer blaffend kwam aanlopen ging de man er vandoor. Het slachtoffer kon doordat het donker was slechts een beperkt signalement van haar aanvaller geven. Dat luidt als volgt: lange man van tussen de 1,90 en 2,00 meter, slank, smal postuur, droeg een lichtblauwe spijkerbroek, een donkere korte leren jas, donkere baseballpet met een afbeelding in een andere kleur. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen van deze aanranding of mensen die menen de man te herkennen op grond van het opgegeven signalement. Zij kunnen via 0900-8844 contact opnemen.

Fryslân: executieactie
De politie heeft maandagmiddag en avond een zogeheten executieactie gehouden in het noordoosten van Fryslân. Twee personen werden aangehouden wegens het niet betalen van hen opgelegde
vonnissen/boetes. Daarnaast werden openstaande boetes geïnd voor een bedrag van ruim 1728 euro.

Oudehaske: containerbrand
De politie heeft maandagochtend geassisteerd bij een brand in een afvalcontainer op het Ecopark aan De Wierde. Het betrof een container met kleine huishoudelijke apparaten. Met twee blusautos was de brandweer de brand in drie kwartier meester. Het is onbekend hoe de brand is ontstaan.

Wolsum: inbraak bedrijf
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak afgelopen weekend in een bedrijf aan de Jouswerderdyk. De inbraak werd maandagochtend door de eigenaar ontdekt. Men kwam binnen na het forceren van de voordeur. Er is een geldkistje met een klein geldbedrag en een beeldscherm meegenomen.

Sint Nicolaasga: inbraak bedrijf
De politie onderzoekt de inbraak in een bedrijfspand aan het Westend. Tussen afgelopen zondagmiddag en maandagmorgen werd van het pand een raam geforceerd. Vervolgens werd uit een kluis een bedrag van enkele honderden euros weggenomen. Een 51-jarige inwoner van Sint Nicolaasga deed aangifte.

Twijzelerheide: aanrijding met letsel
De politie heeft maandagmiddag assistentie verleend bij de afhandeling van een ongeval op de Bjirkwei. Een automobilist (geen gegevens bekend) verzuimde daar op de kruising met het Wyldpaed voorrang te verlenen aan twee fietsers. Bij de daarop volgende botsing liep één van de f fietsers, een 45-jarige inwoner van Zwaagwesteinde, letsel op. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum overgebracht.

Oldeholtwolde: eenzijdig ongeval met letsel
De politie heeft maandagavond geassisteerd bij de afhandeling van een eenzijdig ongeval op de A32. Een 48-jarige automobiliste uit Oldeholtpade was daar door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur van haar auto verloren. Die sloeg vervolgens enkele malen over de kop en kwam tenslotte ondersteboven in de rechter berm tot stilstand. De bestuurster werd met letsel aan haar hoofd naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Harkema: ongeval met letsel
De politie heeft maandagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Betonwei, waarbij een 22-jarige automobilist uit Jistrum gewond raakte. Deze was door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terechtgekomen, waarna een hem tegemoetkomende vrachtwagen, bestuurd door een 43-jarige inwoner van Drogeham, hem niet meer kon ontwijken. De automobilist raakte bij de daarop volgende botsing bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Voor de hulpverlening aan het slachtoffer kwam tevens een traumaheli ter plaatse. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht. De vrachtwagenchauffeur bleef bij de aanrijding ongedeerd. De politie wil graag in contact komen met getuigen van het ongeval. Met name met een man die ook eerste hulp aan het slachtoffer verleende en die was gekleed in een wit/blauw geblokte jas. Zij worden verzocht via 0900-8844 contact met de politie op te nemen.

Heerenveen: aanhoudingen na vernielingen
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 19-jarige inwoner van Drachten en een 18-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van vernieling. Ze werden door surveillerende agenten op heterdaad betrapt toen ze bij een winkel aan de Fok een aantal vlaggetjes van een winkelpui trokken en op de Beugel een fiets vernielden. De twee werden na hun aanhouding naar het politiebureau overgebracht en voor verhoor ingesloten.