Gemeente Bussum

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Schoenmaker

Op de nieuwjaarsbijeenkomst op vrijdag 11 januari jl. hield burgemeester Milo Schoenmaker zijn traditionele nieuwjaars-speech. Hij benoemde hierbij het jaar 2008 als `het jaar van de vooruitgang' en van `nieuwe initiatieven'.

Jaar van de vooruitgang

Een aantal grote projecten, waar in 2006 en 2007 al een start mee is gemaakt, zal verder worden opgepakt. Daarbij valt te denken aan het project Landstraat, de Brede School, Bensdorp en de nieuwbouw van het gewestkantoor. Maar ook de herindeling in het Gooi zal voortgang krijgen. Het herindelingsproces loopt wat Bussum betreft bepaald niet goed. Ik hoop persoonlijk nog steeds op creativiteit bij alle partijen om eruit te komen, onze toekomst zelf in handen te houden en hier in het Gooi niet afhankelijk te zijn van besluitvorming door andere overheidslagen, aldus Schoenmaker.

Jaar van nieuwe initiatieven

Schoenmaker roemde het succes van projecten als Bussum op IJs: Aangedragen door vrijwilligers, gesteund door de gemeente, gedragen door sponsoring, bezocht door ruim 15.000 mensen. Initiatieven die Bussum graag voorgelegd krijgt en altijd serieus op de mogelijkheden zal beoordelen. Kom maar op met de ideeën, zou ik zeggen, laat Bussum bruisen!

Expositie glaskunst

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd in aanwezigheid van de heer Klasnik, eerste secretaris van de Tsjechische ambassadeur in Nederland, de (verkoop)expositie van Tsjechische kunst, glaswerk en tapijten uit de Bussumse zustergemeente Valasské Meziricí geopend. De expositie is tot en met 9 februari van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur en op zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur geopend. U bent van harte welkom.