Gemeente Zandvoort


15 01 2008

Opschonen stroken naast busbaan Prinsesseweg

'Na 1 maart 2008 verwijdert de gemeente alles wat zij verder nog in en boven deze strook tegenkomt'. Deze waaarschuwing staat in een brief die de gemeente onlangs verstuurde aan de bewoners van de Haarlemmerstraat nrs: 27 t/m 53 en de bewoners van de Wilhelminaweg 8, 10, 12, 14 ,16, 18, 20, 28, 36, 44, 52, 54 en 62. Met de brief werden zij geïnformeerd over het opschonen van de stroken 'niemandsland' naast de busbaan Prinsesseweg.

Hieronder volgt brief.

Geachte heer/mevrouw,

De gemeente wil graag uw medewerking bij het schoonmaken en obstakelvrijmaken van de bermen langs de Prinsesseweg.

Bij het opstellen van deze brief zijn wij er van uitgegaan dat u op de hoogte bent van de planontwikkeling voor de Prinsesseweg. Er komt een busbaan met daarnaast fietsstroken en een voetpad langs uw erfgrens. U kunt deze ontwikkelingen ook zien op de website van Zandvoort onder actueel>plannen projecten>Kruispunten Tolweg - Busbaan Prinsesseweg.

Tussen de bebouwingsgrens aan de achterzijde van uw tuin en de betonnen rand langs de Prinsesseweg ligt een strook grond welke in eigendom is van de gemeente. Aan deze strook grond is jarenlang vrij extensief onderhoud gepleegd, wat inhield dat er gemaaid werd en af en toe wat rommel werd weggehaald. De strook grond oogt daardoor als een stukje 'niemandsland'.

In de nieuwe plannen wordt op deze tussenliggende strook grond een met de bebouwingsgrens in breedte variërend en ook hoger gelegen voetpad aangelegd, met hier en daar een plantvak om hoogteverschillen op te vangen. U begrijpt dat deze strook voor de aanleg van de nieuwe inrichting vrij moet zijn van obstakels.

De gemeente wil dan ook begin 2008 deze stroken gaan opschonen als voorbereiding voor de werkzaamheden aan de busbaan.

Wij willen u vooruitlopend op deze opschoonwerkzaamheden vragen om al het door u aangebrachte materiaal uit deze strook weg te halen en de vanuit uw perceel overgroeiende takken te verwijderen of zodanig terug te snoeien dat het voetpad straks goed beloopbaar is. Door het terugsnoeien bij niet vriezend weer voor 1 maart te doen, kunnen de bomen en struiken alvast in het voorjaar weer gaan uitlopen.

Na 1 maart 2008 verwijdert de gemeente alles wat zij verder nog in en boven deze strook tegenkomt.

Voor meer informatie over het opschonen en snoeien, kunt u contact opnemen met de heer P. Persoon van de afdeling Reiniging en Groen op het algemene nummer 023 - 57 40 100.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend,
burgemeester en wethouders van Zandvoort,
namens dezen,
het hoofd van de afdeling Ontwikkeling en Beheer.

drs. F.A.M. Beijk