Datum: 17 januari 2008

Leiden Beroving op Bargelaan De politie is een onderzoek gestart naar een beroving op de Bargelaan in Leiden. Een 18 jarige Leidse deed aangifte bij de politie nadat zij door twee jongens van haar portemonnee beroofd was. De beroving gebeurde op woensdag 16 januari, rond 17.50 uur. De Leidse liep vanuit het Centraal Station naar huis, toen zij van achteren een harde duw kreeg. Ze viel niet, maar de verdachten hadden kans gezien haar portemonnee uit haar tas te pakken. Ze zag twee jongens wegrennen. Getuigen worden gevraagd de politie van Leiden te bellen via 0900-8844.

Sassenheim Diefstal uit woning De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning aan de Kagerweide in Sassenheim. Op woensdag 16 januari, in de namiddag, is er in de woning ingebroken. Vermoedelijk is de dader via de inbrekerstechniek 'hengelen' de woning binnengedrongen. De woning is doorzocht op waardevolle spullen, maar er lijkt niets te zijn weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan.

Draai de deur op het nachtslot 'Hengelen' en 'flipperen' zijn eenvoudig tegen te gaan door de deur op slot te draaien. Zeker als je gaat slapen maar ook als je even weggaat om bijvoorbeeld een boodschap te doen. 'Flipperen' betekent dat de inbreker een stuk plastic tussen de deurpost en de deur schuift waarmee hij de schoot wegduwt waarna de deur openvalt. 'Hengelen' is door de brievenbus de klink aan de binnenkant van de deur proberen naar beneden te halen of de sleutel die in het zicht ligt, proberen te bemachtigen.

Leiden Wederom diefstal laptops uit woning Wederom zijn uit een woning aan de Heemskerkstraat in Leiden twee laptops gestolen. De inbraak vond plaats op woensdag 16 januari, rond 13.30 uur. De politie is een buurtonderzoek gestart en heeft verklaringen van getuigen opgenomen die twee jongens gezien hebben die de tuin van de woning uitliepen met een fiets aan de hand. De politie zet het onderzoek voort.

Inbraken gericht op laptop Nog steeds worden er regelmatig laptops weggenomen uit woningen in Leiden. De politie vraagt de laptop uit het zicht zetten, dat wil zeggen, dat het apparaat vanaf buiten niet te zien is. De politie raadt sterk aan om de laptop goed op te bergen.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --