Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 17 januari

* MAN OVERLEDEN NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Een 60-jarige man uit Spijkenisse is woensdagmiddag om het leven gekomen na een aanrijding op de Clydeweg. Een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Voorthuizen keerde rond vijf uur via de middenberm naar de andere rijbaan. De oplegger met container verzakte in de middenberm. De chauffeur koppelde de trekker van oplegger af en wilde de trekker aan de overkant parkeren om het verkeer doorgang te verlenen.
De 60-jarige automobilist reed, nadat hij een bus had ingehaald, met volle snelheid tegen de losstaande oplegger, reed door de berm, raakte een vrachtauto en kwam in de middenberm tot stilstand. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA INBRAAK AUTO
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Noord hebben woensdagmiddag een 33-jarige man uit Vlaardingen gearresteerd na een inbraak in een auto op de Heer Bokelweg. Rond kwart over drie waarschuwde een getuige de eigenaar van de auto nadat zij zag dat er een vreemde in de auto zat. De ruit van de auto bleek te zijn ingegooid en er was een koelbox, kleingeld, bodywarmer en schoudertas uit de auto weggenomen. De politie stelde een onderzoek in en arresteerde de verdachte op de Zwart Janstraat. Hij bleek in het bezit te zijn van kleingeld, dat vermoedelijk is buitgemaakt tijdens de inbraak. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* GETUIGEN GEZOCHT VAN VERKEERSRUZIE EN AANRIJDING

ROTTERDAM-WEST - De politie van district Rotterdam-West is op zoek naar getuigen van een verkeersruzie op de Keileweg die op maandag 7 januari jl. rond tien over half zes plaatsvond. De ruzie vond plaats ter hoogte van de uitrit van de parkeergarage van Praxis, naar aanleiding van een voorrangskwestie. De bestuurders van een rode bestelauto en een witte Volkswagen Golf kregen hierover ruzie. Door de bestuurder van de Golf, een 22-jarige Rotterdammer, werd vervolgens het bestuurdersportier uit de rode bestelauto gereden. De benadeelde, een 36-jarige Schiedammer ging naar het politiebureau aan het Marconiplein om aangifte te doen. Nadat de benadeelde zijn auto had geparkeerd en uitstapte werd hij door de 22-jarige Rotterdammer, die hem was gevolgd, aangereden. De man liep hierbij een beenbreuk en kneuzingen op. Door een onbekend gebleven vrouw werd aan de balie van het Marconiplein vervolgens deze aanrijding gemeld. Hierop verleenden politieagenten hulp. De verdachte kwam vervolgens aanlopen en gaf het slachtoffer een vuistslag. De man is hierop aangehouden en ingesloten. Op dit moment zit de verdachte in bewaring. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van de verkeersruzie op de Keileweg en naar de vrouwelijke getuige die melding maakte van de aanrijding op de Schiedamseweg. De vrouw was in het gezelschap van een man, ook die wil de politie graag spreken. Bent u getuige geweest of bent u de meldster neemt u dan contact op met de politie van district West via telefoonnummer 0900-8844.