Gemeente Schouwen-Duiveland


mevr. Otterspeer

Uitreiking koninklijke onderscheiding mevr. Otterspeer

Publicatiedatum: 18 januari 2008
Datum laatst gewijzigd: 18 januari 2008


- PERSBERICHT -

Datum

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Otterspeer uit Zierikzee

Donderdag 17 januari ontving mevrouw M. Otterspeer (58) uit Zierikzee een Koninklijke onderscheiding. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en komt in aanmerking voor de onderscheiding door haar langdurige inzet voor de gezondheidszorg. Het opspelden van de versierselen, door burgemeester J.J.P.M. Asselbergs, gebeurde tijdens haar 40-jarig jubileum als verpleegkundige.
image
Mevrouw Otterspeer is veertig jaar verbonden als verpleegkundige aan het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Sinds 1997 is zij werkzaam als verpleegkundige geriatrie en ouderenzorg bij de vakgroep Klinische Geriatrie. Binnen deze functie heeft zij zich meer dan beroepsmatig ingezet. Bovendien is zij ook in haar vrije tijd betrokken bij aspecten van de gezondheidszorg. Onder meer heeft zij de vakgroep Klinische Geriatrie in het leven groepen. Hierin had zij niet alleen een voortrekkersrol, maar vervulde zij ook een pioniersfunctie. Omstreeks 1990 was mevrouw Otterspeer initiatiefneemster voor het opzetten van een afdeling Kortdurend Verblijf, in het ziekenhuis van Gouda. Vanaf 2005 zet zij zich in voor het ontwikkelen van een valpreventiekliniek. Om het belang hiervan te onderstrepen geeft zij ook lezingen over dit onderwerp. Sinds mei 2007 is mevrouw Otterspeer als leidinggevende betrokken bij de valpolikliniek. Door de vergrijzing worden steeds meer ouderen opgenomen in het ziekenhuis, vaak ten gevolge van een valpartij. Samen met collega's van andere specialisaties zoekt mevrouw Otterspeer naar de oorzaak van de ongelukken en een manier om deze te voorkomen.
Naast haar werk voor het ziekenhuis is mevrouw Otterspeer sinds 2004 actief betrokken bij diverse aangelegenheden rondom de ziekte Alzheimer. Sinds 2004 treedt mevrouw Otterspeer op als gastspreker en gespreksleider tijdens bijeenkomsten. Daarnaast is zij betrokken bij de oprichting van diverse Alzheimercafé's in Midden-Holland.