Gemeente Roermond

Melodieus concert door tenor Ben Heijnen en sopraan Margriet Laumen-Schlössels.

Melodieus concert door tenor Ben Heijnen en sopraan Margriet Laumen-Schlössels.

Ook in 2008 organiseert het Stedelijk Museum Roermond een aantal Cuypers Kamerconcerten. Het eerste concert van het nieuwe jaar vindt plaats op zondag 20 januari van 11.30 tot 12.45 uur. Het muzikale intermezzo zal in het teken staan van de zangkunst en wordt verzorgd door Margriet Laumen (sopraan), Ben Heijnen (tenor) en Hilde Pisters-Ubben (piano).

Een luisterrijke zondagochtend

De Cuypers Kamerconcerten vinden plaats in de muziekzaal van het voormalige woonhuis van Pierre Cuypers. Deze historische zaal werd als onderdeel van het gebouwencomplex in 1907 verbouwd door zoon én tevens architect Jos Cuypers. De zaal is uitgevoerd in een aan Art Deco verwante stijl en door de constructie uitermate geschikt voor concerten. Op zondagochtend 20 januari brengen Ben Heijnen en Margriet Laumen onder begeleiding van Hilde Pisters-Ubben een klassiek repertoire ten gehore, waaronder Les Nuits dÉté van Hector Berlioz. Na de pauze worden er diverse werken uit de Schinderhannes voor u gezongen.

Ben Heijnen is tenor en studeert momenteel solozang klassiek, voortgezette opleiding (Master) aan het conservatorium te Maastricht. Hij is regelmatig te beluisteren binnen en buiten de regio Roermond. Met diverse koren en orkesten treedt hij regelmatig op in Limburg. Ook is hij is als vast koorlid verbonden aan Opera Zuid. Als enige Nederlander is Ben al drie jaren lid van het World Youth Choir (WYC).

Hilde Pisters-Ubben studeerde aan het Maastrichts conservatorium. Zij combineerde de hoofdvakken schoolmuziek en piano. Aanvankelijk startte Hilde haar beroepsactiviteiten in de harmonie- en fanfarewereld, maar in de loop der jaren ging haar aandacht meer en meer uit naar de zang- en koorwereld. Momenteel is zij actief als dirigent van diverse zangkoren, gericht op kerkelijke en profane muziek.

De sopraan Margriet Laumen-Schlössels sloot haar opleidingen solozang en schoolmuziek af aan het conservatorium te Maastricht. Zij werd na haar studie gecontracteerd door Die Vereinigte Städtische Bühnen Krefeld und Mönchengladbach. Hier verleent zij nog steeds haar medewerking aan vele operas, operettes en musicals. Daarnaast treedt zij regelmatig op tijdens vele concerten van diverse genres.

Dit melodieuze concert vindt plaats op de zondag 20 januari van 11.30 tot 12.45 uur. De deuren openen om 11 uur. Er is plaats voor 50 personen, de toegangsprijs is 5,- per persoon (inclusief een drankje in de pauze). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Reserveren kan via telefoonnummer 0475 333 496 of via e-mail: museum@roermond.nl o.v.v. Cuypers Kamerconcert. Voor het volledige concertprogramma kunt u kijken op www.museum.roermond.nl

De Cuypers kamerconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Muermans Projectontwikkeling & Management. Publicatiedatum: 11-1-2008 Bijgewerkt: 11-1-2008