Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 20-01-2008

Snelheidscontroles

WOUDENBERG Zaterdagochtend 19 januari heeft de politie tussen 10.30 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Doornseweg (N227). In totaal werden 1048 autos met de radar gecontroleerd. Hiervan bleken 72 voertuigen de maximaal toegestane snelheid van 80 km/u te overschrijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 126 km/u.

LEUSDEN Op het zelfde tijdstip is ook gecontroleerd op de Arnhemseweg. Daar passeerden 1381 voertuigen de radar waarvan 14 de maximumsnelheid van 80 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u.

HOOGLAND Ook op de Bunschoterstraat werd op hetzelfde moment met de radar gecontroleerd. In totaal werden 928 voertuigen gecontroleerd, waarvan 17 de maximum snelheid van 80 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u.

Bestuurders onder invloed

AMERSFOORT - In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 januari heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Grote Haag en Klein Haag.

In totaal hebben 30 bestuurders aan de alcoholtest deelgenomen en werd bij vier bestuurders alcohol geconstateerd. De ademanalyse wees uit dat zij respectievelijk 1030 ug/l, 345 ug/l, 340 ug/l en 205 ug/l in hun lichaam hadden zitten. De eerstgenoemde bestuurder reed met hoge snelheid op de Rondweg-Noord (130 km/ u waar 70 km/u is toegestaan). Het rijbewijs van de 50-jarige bestuurder uit Amersfoort is ingevorderd, hij heeft een snelheidsbekeuring gekregen en alle bestuurders hebben een proces-verbaal ontvangen.

Vermoedelijk brandstichting

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 januari is op de Noordewierweg een auto in brand gevlogen. De politie vermoedt brandstichting en roept getuigen op.

Omstreeks 1.30 uur kreeg de politie de melding binnen dat een geparkeerde auto aan de Noordewierweg in de brand stond. Daar gekomen bleek ook de auto ernaast brandschade te hebben opgelopen. De politie verzoekt eventuele getuigen op om contact op te nemen met het politiedistrict via telefoonnummer 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur heeft de politie drie verdachten aangehouden in verband met winkeldiefstal in vereniging.

De politie kreeg de melding van een beveiligingsbedrijf binnen dat drie personen die bekend staan om winkeldiefstal, in het winkelcentrum gezien waren. Op de Utrechtsestraat heeft de politie deze drie mannen gecontroleerd. Zij bleken in het bezit te zijn van een geprepareerde tas en een vuilniszak met kleding, vermoedelijk gestolen. Het drietal, afkomstig uit Litouwen en in de leeftijd van 21, 22 en 23 jaar, werd daarop aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Naast een proces-verbaal krijgen zij in elk geval een landelijk winkelverbod voor een warenhuis uitgereikt.

Getuigen oproep wonininbraak

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 januari heeft de op de Rubensstraat een inbraak in een woning plaatsgevonden. De inbrekers werden daarbij overlopen en de politie is op zoek naar eventuele getuigen.

Omstreeks 01.00 uur kwamen de bewoners thuis toen zij drie personen in hun woning aantroffen die direct via het raam naar buiten sprongen. Een van de verdachten rende weg in de richting van de Ganskuil. De andere twee verdachten renden in de richting van de Gasthuislaan. Een van hen werd nog door een omstander vastgegrepen, maar de man wist te ontkomen. Het signalement van de verdachten luidt: drie mannen in de leeftijd van ongeveer 20 jaar. Huidskleur lichtgetint en lengte ongeveer 1.70 meter, een van de mannen was rond de 1.80 meter. De langere man droeg een donkere muts/capuchon met een streep erop. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.

Heler aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagavond heeft de politie een jongen aangehouden op het Klaartje Donzepad op verdenking van heling van een gestolen fiets.

Surveillerende agenten zagen de jongen fietsen op een overgespoten fiets en besloten daarop een controle te houden. De fiets bleek tevens niet meer over het originele slot te beschikken. De 17-jarige bestuurder uit Amersfoort is vervolgens aangehouden op verdenking van heling en de fiets is in beslag genomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.