Nederlandse Islamitische Omroep

Persbericht
www.nioweb.nl

Onderwerpen Het Andere Geluid, dinsdag 22 januari, 22.00 tot 23.00, Radio 5

Hoe reageren op 'film' Wilders?

Nederland bereidt zich op alle fronten voor op de door PVV-leider Geert Wilders aangekondigde film over de Koran. Onlangs heeft de regering alle burgemeesters per brief gevraagd zich klaar te maken voor mogelijke rellen, er worden gesprekken gevoerd met imams, de beveiliging van Wilders is opgevoerd en de Nederlandse ambassades in moslimlanden zijn gewaarschuwd en geïnstrueerd. Het is duidelijk, Nederland is nerveus. Maar hoe zit het met de moslimgemeenschap in Nederland? Hoe nerveus is zij? Voorspellen ook moslims protesten en oplopende spanningen tussen bevolkingsgroepen naar aanleiding van de film? En, moeten de moslims überhaupt aandacht besteden aan de film van Wilders of moeten ze het simpelweg negeren?

Voormalig-GroenLinks Tweede Kamerlid Mohammed Rabbae en Mustafa Hamurcu van de Turkse islamitische stichting Milli Gorus, maar ook publicist Ibrahim Wijbenga en publicist Mohammed Benzakour laten hun licht op de zaak schijnen.

Humanitaire situatie Gaza

Verder aandacht voor de humanitaire situatie in de Gazastrook. Met het hermetisch afsluiten van de grenzen, zijn Palestijnen in Gaza sinds vrijdag verstoken van hulpgoederen en medicijnen. De situatie is verder verslechterd, nadat Israël zondag de elektriciteit van het gebied heeft afgesloten. In Het Andere Geluid een gesprek met Karen Koning Abu Zayd, algemeen commissaris voor de UNWRA, het VN-genootschap voor humanitaire hulp en ontwikkeling voor Palestijnse vluchtelingen.