Politie Groningen

Dinsdag 22 januari 2008

Provincie Groningen, 22-01-2008

Onderdendam: voetgangster zwaar gewond bij aanrijding

Een 14-jarig meisje uit Stitswerd is maandagmiddag op de Middelstumerweg zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het meisje stak bij een bushalte plotseling de weg over. Een 38-jarige automobilist uit Winsum kon het meisje niet meer ontwijken. Door de aanrijding raakte het slachtoffer zwaar gewond. Zij werd met haar verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Leek: auto over de kop op snelweg

Een 41-jarige man uit Zuidbroek is maandagavond op de snelweg A7 met zijn auto over de kop geslagen. Tijdens een inhaalmanoeuvre geraakte de auto van de Zuidbroeker in aquaplaning. Hij kwam na een slippartij in de bermsloot op de kop tot stilstand. De bestuurder wist zelf via de achterzijde uit zijn auto te komen. Hij bleek ongedeerd. De auto werd afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Delfzijl: gewonde snorfietser rijdt door na ongeval

De politie heeft maandagmiddag op de Burgemeester Boeremalaan een 20-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De Delfzijlster reed met een 19-jarige vrouw uit Delfzijl op een snorfiets. Op de kruising Koningin Julianalaan met de Prins Bernhardlaan verleende de 20-jarige geen voorrang aan een 32-jarige automobiliste uit Delfzijl. De snorfietser en zijn vriendin raakten beiden gewond aan hun been. Op het moment dat de automobiliste de politie belde, ging de verdachte er vandoor zonder zijn identiteit achter te laten. Hij liet hierbij tevens zijn licht gewonde vriendin achter. De politie trof een uur later de verdachte, al weer in gezelschap van zijn vriendin, aan. Hij moest zich eerst in het ziekenhuis aan de verwonding aan zijn been laten helpen. Na behandeling werd hij meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht de 20-jarige het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: meisje gewond bij verkeersongeval

Een 16-jarig meisje uit Drouwenermond is maandagochtend op de kruising Manegelaan met de Sportparklaan gewond geraakt. Een 45-jarige automobilist zag het meisje op haar fiets bij het afslaan over het hoofd. De 16-jarige kwam ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De fiets van het meisje werd naar het politiebureau gebracht.

Wildervank: te zwaar beladen

De politie heeft maandagochtend op de Rijksweg N33 een 63-jarige man uit Noordbroek bekeurd. De man werd rijdend in zijn bestelauto met aanhangwagen gecontroleerd. Na weging bleek de aanhangwagen, die vol met zand zat, 900 kilo te zwaar. De Noorderbroeker kreeg een proces-verbaal voor de overbelading.

Groningen: getuigen aanrijding gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op vrijdagmorgen in Groningen. Op de kruising Trompsingel met de Verlengde Oosterstraat reden rond 11.15 uur een 34-jarige automobiliste uit Groningen en een 45-jarige automobilist uit Bedum tegen elkaar. Zowel de vrouw in de personenauto als de man in de bedrijfsauto verklaarde door het groene verkeerslicht te hebben gereden. Personen die getuige zijn geweest van de aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen, via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: ongeval met fietsster

Op de Akeleiweg raakte dinsdagmiddag een 47-jarige inwoonster van Groningen gewond aan haar been. De vrouw kreeg met haar fiets geen voorrang van een 49-jarige automobiliste uit de stad. Door de botsing met de auto viel de fietsster. Zij werd overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling. De politie maakt proces verbaal op.

Groningen: auto botst met vrachtauto

Op de Oostzeeweg raakte een 80 jarige automobilist uit Leeuwarden in botsing met een vrachtauto uit Staphorst. De bejaarde Fries kreeg geen voorrang van de chauffeur van de vrachtauto, een 19-jarige man uit Vinkenbuurt. Door de aanrijding raakte de 79-jarige echtgenote van de man uit Leeuwarden gewond aan haar arm. Zij werd voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De auto van het bejaarde echtpaar moest worden weggesleept. De politie maakt proces verbaal op.

Groningen: motor botst op fiets

Op de Eikenlaan raakte dinsdagmiddag een 58-jarige vrouw uit Groningen gewond aan haar hand. De vrouw stak met haar fiets de Eikenlaan over en werd daarbij geschept door een 39-jarige motorrijder uit de Stad. De fietsster liep handletsel op en werd naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces verbaal op.

Groningen: man bedreigt winkelpersoneel

Bij een supermarkt aan de Beren heeft de politie dinsdagavond een 50-jarige Stadjer aangehouden. De verdachte bedreigde een 22-jarige medewerker van de winkel nadat deze de verdachte bij de winkel had weggestuurd in verband met het veroorzaken van overlast. De verdachte greep de winkelbediende bij de keel. Snel aanwezige agenten konden de verdachte voor de winkel aanhouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1480, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur,
snelheidslimiet: 70 km/uur.

Wildervank, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1292, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Hoogezand, Abraham Kuypersingel: aantal geregistreerde voertuigen: 215, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.