Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Oproep: meld uw mening over de kilometerprijs

Als het aan het Kabinet ligt, gaan de prijs van het autorijden afhangen van het autogebruik. De zogenaamde kilometerheffing staat op 31 januari a.s. op de agenda van de Vaste Kamercommissie van Verkeer en Waterstaat. De commissie wil graag reacties van automobilisten op de kilometerheffing. Juist voor automobilisten met een beperking kan die nadelig uitpakken.

De CG-Raad is bang dat invoering van de kilometerheffing ongunstig uitpakt voor veel mensen uit de lidorganisaties. Zij zijn door hun beperkingen vaak aangewezen op autogebruik, want het openbaar vervoer is voor hen ontoegankelijk. Het duurder maken van autorijden maakt het vaak toch al dure leven nog eens extra kostbaar. Velen hebben immers te maken met hoge zorgkosten en eigen bijdragen. De CG-Raad bepleit daarom extra inspanningen om het openbaar vervoer toegankelijk te maken. En mensen die door een ziekte of handicap hoe dan ook geen gebruik kunnen maken van toegankelijk openbaar vervoer, mogen door de kilometerheffing niet onevenredig worden getroffen.

Uw reacties

De CG-Raad hoopt dat veel mensen uit lidorganisaties een reactie geven op de mogelijke invoering van de kilometerheffing. Hoe denkt u erover? Laat de Kamerleden tot uiterlijk 30 januari weten welke nadelen u misschien ondervindt van de kilometerheffing. U kunt een e-mail zenden aan reactie.kilometerprijs@tweedekamer.nl of een brief aan Tweede Kamer der Staten Generaal, Vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat, postbus 20018, 2500 EA Den Haag.

(Geplaatst: 22 januari 2008)

---