CNV Papier en karton: Alles doen voor baanbehoud Favini

22/01/2008 15:38



CNV



Persbericht
CNV Papier en karton (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 22 januari 2008

------

CNV Papier en karton betreurt ontwikkeling papierfabrieken Favini

"Alle wegen bewandelen voor baanbehoud"

"Wij zullen ervoor pleiten dat alle mogelijke wegen worden bewandeld om werkgelegenheid te behouden. In Meerssen, in Apeldoorn en het liefst in beide regio's." Zo reageert bestuurder Jean-Marie Severijns van CNV Papier en karton op het dinsdag bekend worden van de surseance van betaling die de rechter papiermaker Favini heeft toegekend. Favini heeft fabrieken in zowel het Limburgse Meerssen als in het Gelderse Apeldoorn. In totaal zijn ruim 300 banen in het geding.

"Dinsdag zijn de fabriekspoorten op slot gedraaid om te voorkomen dat leveranciers de schuldenlast doen vergroten", zegt Severijns. "De onderneming had vorig jaar al te maken met een reorganisatie. Het was dus al bekend dat de marges smal zijn. Maar zo'n surseance van betaling blijft natuurlijk de klop op de deur die je graag wilt vermijden."

Volgens Severijns is alles nu gericht op het zoeken naar mogelijkheden om werkgelegenheid te behouden. "In Apeldoorn wordt 'gewoon' papier gemaakt en in Meerssen papiersoorten voor het hogere segment. Mogelijk dat dit laatste hogere ogen gooit op de overnamemarkt. De nabije toekomst zal het leren. Voor nu geldt dat voor 210 gezinnen in Limburg en zo'n 100 gezinnen in Gelderland een treurige boodschap op de mat valt." Bestuurder Frans ten Broeke, die de leden in Apeldoorn ten dienste staat, hecht er overigens aan om te melden dat de concernleiding pas woensdagochtend formeel het personeel in Apeldoorn inlicht. "Tot op heden zijn wij als vakbond nog niet formeel geïnformeerd. Dus er ligt formeel nog niets concreets waarop ik zou willen reageren. We maken ons grote zorgen, dat wel."





http://www.cnvbedrijvenbond.nl