Gemeente Alphen aan den Rijn

herplant bomen in nieuwe Sloot

Kap en herplant bomen in nieuwe Sloot

Binnenkort begint de gemeente met het kappen van de bomen in het gebied Nieuwe Sloot om zo de toekomstige bouwwerkzaamheden en de herinrichting van het gebied mogelijk te maken. Hiervoor zullen tijdelijk de bomen verdwijnen uit het straatbeeld van de Oranje Nassau singel in het gebied Nieuwe Sloot. Als de weg opnieuw is aangelegd, worden forse nieuwe bomen teruggeplaatst.

De gemeente heeft onderzocht op welke wijze de bomen behouden zouden kunnen worden. Uit dit onderzoek en het advies van deskundigen, bleek dat herplanten de beste oplossing was. Hierover is sinds 2005 overleg geweest met de omwonenden. Zij hebben bepleit dat er forse bomen terugkeren. De gemeente heeft dit toegezegd.

In de winter van 2009-2010 zullen de laatste bomen gekapt en vervangen worden. In 2008 worden niet alle bomen verwijderd, maar alleen die bomen die in de weg staan. Bij het herplanten zal er zo weinig mogelijk tijd zitten tussen kappen en herplanten.

De Oranje Nassau singel grenst aan het gebied Nieuwe Sloot. Nieuwe Sloot is een gebied dat door zijn gevarieerdheid een compleet nieuwe wijk toevoegt aan Alphen aan den Rijn. Hier wordt in een waterrijke omgeving de laatste grote plek ontwikkeld tot een uniek gebied waar jong en oud rust, veiligheid en comfort zullen vinden. Zo zal er veel groen aanwezig zijn, maar ook nieuwe woningen en een state-of-the-art servicegebied.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn