Ingezonden persbericht


Den Haag, 22 januarí 2007

Siemens gaskookplaat met wok links

Nederlander wokt graag links

Siemens Consumer Products introduceert de ER41453NL, de gaskookplaat met een krachtige wokbrander van 3,6 kW aan de linkerzijde. Strak vormgegeven in RVS en aantrekkelijk geprijsd onder 1000 euro. Wokken blijft populair in Nederland en de nieuwste trend is dat de wok links op de kookplaat geplaatst is.

Nederland wokland

Nederland is bij uitstek een land waar op gas gekookt wordt. Tegenwoordig kookt nog altijd 65% van de Nederlanders* op gas. Dat is onder andere te verklaren door het feit dat Nederlanders graag wokken en wokken doet men graag op gas. Dat wokken ook uitstekend kan op bijvoorbeeld inductie, is in Nederland nog niet doorgedrongen. Bijna de helft van alle gaskookplaten* die het afgelopen jaar verkocht zijn, is voorzien van een wokbrander. Zat de wokbrander 'vroeger' vaak als vijfde pit in het midden van de kookplaat; tegenwoordig heeft de consument de wokbrander graag links. Bij 27% van de vorig jaar verkochte gaskookplaten zit de wok links. De nieuwe gaskookplaat van Siemens vormt een strak vormgegeven aanvulling op het assortiment.

De ER41453NL

De 60 cm brede RVS kookplaat heeft gietijzeren mono pannendragers. De elektrische voorontsteking is geïntegreerd in de knop, waardoor het bedieningspaneel niet overbodig ontsierd wordt door extra knoppen. De kookplaat kan ook in steen of graniet vlak geïntegreerd worden in het werkblad.


* Bron = GFK 2007

Voor meer informatie: www.siemens.nl/huishouden of het infocentrum 070-3331234