Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Eindelijk duidelijkheid voor bewoners Nieuw Crooswijk

De gemeenteraad heeft definitief ingestemd met het realisatieplan voor de paradijshof en Reserve Boezem III.

Op grond van dit besluit heeft het Woning Bedrijf Rotterdam nu een officieel sloopbesluit genomen. Het sloopbesluit is het moment waarop het sociaal statuut voor bewoners gaat gelden.

Toekomstplannen
De vertraging die is opgelopen is beperkt gebleven tot enkele maanden. Vooral voor de bewoners van Nieuw Crooswijk is de duidelijkheid die nu is ontstaan erg belangrijk. In het sociaal statuut voor de bewoners van Nieuw Crooswijk is vastgelegd dat op het moment dat er een sloopbesluit genomen het traject van herhuisvesting wordt gestart. De bewoners kunnen zich nu dus gaan richten op de toekomst en samen met het WBR plannen gaan maken voor een verhuizing.

De OCNC is tevreden over het genomen besluit nu de vertraging in de uitvoering van het masterplan Nieuw Crooswijk beperkt is gebleven. De discussie over het slopen van de Reserve Boezem III is nu gesloten waardoor alle aandacht en energie kan worden gestoken in het realiseren van de nieuwe wijk en het begeleiden van de huidige bewoners in de verhuis en overgangsfase.