Gemeente Moerdijk


22-01-2008: Plaatsing afvalbakken voor hondenpoep

Op maandag 14 januari 2008 werd de eerste afvalbak voor hondenpoep geplaatst in Langeweg. De komende weken plaatst de gemeente in alle kernen de oranje afvalbakken voor hondenpoep. U mag de bakken direct na plaatsing gebruiken voor het weggooien van hondenpoep. Deze bakken zijn niet bedoeld voor andere soorten afval. Hiervoor kunt u de groenafvalbak gebruiken.

Vanaf maandag 4 februari 2008 gaan de nieuwe regels voor het opruimen van hondenpoep binnen de gemeente Moerdijk in en moet alle hondenpoep binnen de bebouwde kom opgeruimd worden. Toezichthouders zien er op toe dat de nieuwe hondenpoepregels nageleefd worden. Alle hondenbezitters ontvangen binnenkort een brief waarin de nieuwe regelgeving beschreven staat.

Waarom afvalbakken voor hondenpoep?
Vanaf 4 februari worden er nieuwe regels voor hondenpoep van kracht. Dit betekent dat u binnen de bebouwde kom hondenpoep op moet ruimen. Buiten de bebouwde kom geldt er geen opruimplicht en mag uw hond vrij loslopen. Op dit moment worden er in alle kernen van de gemeente Moerdijk oranje afvalbakken geplaatst, waarin hondenbezitters hun hondenpoep kwijt kunnen. Als er in uw kern bakken zijn geplaatst, mag u hier direct gebruik van maken.

De afvalbakken voor hondenpoep zijn herkenbaar aan een sticker met het logo van Moerdijk schoon en een hond.

Opruimen en regels
Vanaf 4 februari worden er nieuwe regels voor hondenpoep van kracht. Alle hondenbezitters ontvangen binnenkort een brief waarin alle nieuwe regels beschreven staan.

Regels in het kort

1. Verbodsgebieden: Hier mag u met uw hond niet komen.


2. Losloopgebieden: Hier mag u uw hond los laten lopen, maar moet u de hondenpoep wel opruimen.


3. Hondenuitlaatplaats: Hier mag u uw hond aangelijnd uitlaten en hoeft u de hondenpoep niet op te
ruimen.


4. Buiten de bebouwde kom: Uw hond mag hier los lopen en u heeft hier geen opruimplicht.

De gemeente Moerdijk stelt aan alle hondenbezitters een aantal opruimzakjes beschikbaar. Hierover ontvangen hondenbezitters nog nader bericht.

Toezichthouders
Vanaf 4 februari zijn er toezichthouders binnen de gemeente Moerdijk actief. Het zijn mensen die zich richten op het wegnemen van kleine ergernissen. Zoals de overlast van hondenpoep of het niet goed scheiden van afval.

Meer informatie
De komende weken krijgt u meer informatie over het nieuwe hondenpoepbeleid via een bewonersbrief, de Moerdijkse Bode en www.moerdijk.nl/schoon.

Kijk ook op www.moerdijk.nl/schoon voor de plattegronden waarop u de losloopgebieden, verbodsgebieden, hondenuitlaatplaatsen en de plaatsen met een afvalbak voor hondenpoep vindt.