Erasmus Universiteit Rotterdam

Journal of Happiness Studies opgenomen in ISI Web of Knowledge

Het tijdschrift Journal of Happiness Studies is onlangs erkend door het gerenommeerde Institute for Scientific Information, en opgenomen in het ISI Web of Knowledge. Het jonge, zeven jaar bestaande tijdschrift, komt hiermee op de lijst van ISI-erkende wetenschappelijke tijdschriften, die onder meer gebruikt worden bij citatie-analyses voor de citatie-rankings.

Aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen wordt al dertig jaar onderzoek gedaan naar geluk. Mede als gevolg daarvan verscheen in 2000 het eerste nummer van de Journal of Happiness Studies bij uitgeverij Kluwer Academic, nu Springer. Het tijdschrift is opgericht door prof.dr. Ruut Veenhoven, hoogleraar Sociale condities voor menselijk geluk.
Net als alle beginnende tijdschriften werd de Journal of Happiness Studies niet meteen opgenomen in het ISI Web of Knowledge, waardoor bijdragen in dit tijdschrift via die weg niet te vinden waren en het voor auteurs ook minder aantrekkelijk was om in dit tijdschrift te publiceren. ISI erkenning krijg je pas als je flink geciteerd wordt. Als je nog geen erkenning hebt, wordt je ook minder geciteerd. Nieuwe tijdschriften hebben het wat dat betreft moeilijker dan de oude gevestigde tijdschriften die indertijd automatisch in ISI zijn opgenomen. Desondanks heeft de Journal of Happiness Studies nu een plaats veroverd op de lijst van ISI tijdschriften. De erkenning gaat dit jaar in en artikelen uit voorafgaande jaren worden met terugwerkende kracht ingevoerd.

Nadere informatie:

Uitsluitend voor de redactie: prof.dr. Ruut Veenhoven, e-mail: veenhoven@remove-this.fsw.eur.nl
Website: www2.eur.nl/fsw/research/veenhoven

22 januari 2008