Ingezonden persbericht


Persbericht

DHL breidt online dienstverlening uit Snel en gemakkelijk zendingen versturen via DHL Ship Now

Amersfoort 22 januari 2008 ­ Met de introductie van DHL Ship Now breidt DHL Express de online dienstverlening aanzienlijk uit. DHL Ship Now maakt het mogelijk om zonder DHL relatienummer direct online een zending te boeken. Tevens kan prijsinformatie en informatie over transittijden verkregen worden. Hiermee speelt DHL optimaal in op de groeiende behoefte aan gemak en flexibiliteit bij de online shopper.

DHL Ship Now
DHL Ship Now is een online programma dat het mogelijk maakt snel en gemakkelijk pakketjes te verzenden naar elke gewenste bestemming in binnen- en buitenland. Zonder DHL relatie nummer kunnen zendingen direct via internet geboekt worden.

DHL Ship Now geeft in een aantal eenvoudige stappen een helder overzicht van alle transportmogelijkheden met DHL Express. De transittijden, de tarieven en de pick-up tijden worden overzichtelijk weergegeven. De weergegeven tarieven zijn de tarieven waartegen de zending verzonden wordt. De zendingen worden vooraf betaald. Er kan gekozen worden tussen een online betaling via creditcard of via iDeal.
Nadat de zending door DHL is opgehaald kan de status van een zending worden opgevraagd via DHL's geavanceerde track & trace systeem.

Jan Engels, Managing Director Marketing & Sales DHL Express Benelux: "Zowel bedrijven als particulieren kiezen voor het doen van aankopen steeds vaker voor het internet. Ook voor DHL wordt internet een steeds belangrijker afzetkanaal. Met DHL Ship Now komen we optimaal tegemoet aan de toenemende behoefte aan gemak en flexibiliteit bij de online shopper."

De voordelen van DHL Ship Now
Het verzenden van pakketjes via DHL Ship Now biedt een aantal voordelen:
· Zonder DHL relatienummer kan een zending met DHL verzonden worden
· Naar elke gewenste bestemming in de wereld. DHL Benelux Phone + 31 (0)33 257 7150 E-mail: marc.visser@dhl.com Terminalweg 36 Fax + 31 (0)33 257 7850 Internet: www.dhl.com 3821 AJ Amersfoort
Netherlands


· Informatie over transittijden en tarieven is direct via internet inzichtelijk.
· Er kan gekozen worden uit verschillende transittijden en bijbehorende prijzen.
· De zending kan thuis voorbereid en betaald worden, voordat deze door een koerier wordt afgehaald.

· Betalen kan veilig en gemakkelijk via iDeal of creditcard.
· De verzender en, indien gewenst, de ontvanger krijgen per email een bevestiging van de zending.

· Zendingen kunnen op www.dhl.nl gevolgd worden via DHL's geavanceerde track & trace systeem.

OVER DHL
DHL is de wereldwijde marktleider op het gebied van internationale expresdiensten en logistieke diensten en is specialist in het leveren van innovatieve en op maat gemaakte oplossingen vanuit één bron.
DHL biedt deskundigheid op het gebied van expres-, lucht- en zeevracht, landtransport, contractlogistieke oplossingen en internationale postdiensten. Deze deskundigheid wordt gecombineerd met een wereldwijde dekking en een grondige kennis van de lokale markten. Wereldwijd verbindt het internationale netwerk van DHL meer dan 220 landen met elkaar. 285.000 medewerkers zijn gemotiveerd om snelle en betrouwbare diensten te leveren die de verwachtingen van de klanten overtreffen.

DHL is een merk van Deutsche Post World Net. De groep had in 2006 een omzet van meer dan 60 miljard euro.

Noot voor de redactie,