Ingezonden persbericht


Persbericht

COOLProfs neemt .NET specialist Tri-IT over

Overname schept nieuwe marktkansen

Oude Wetering, 22 januari 2008 - Applicatieontwikkelaar COOLProfs neemt .NET ontwikkelaar Tri-IT over. Door de overname wordt het portfolio aan diensten uitgebreid en krijgt COOLProfs zicht op nieuwe markten.

De overname is onderdeel van de groeidoelstelling die COOLProfs zich gesteld heeft. Van oorsprong ontwikkelt het bedrijf systemen met de CA Gen technologie. De overname is de eerste aanzet om de kennis en ervaring in andere markten in te zetten.

Tri-IT is gespecialiseerd in de ontwikkeling en het beheer van .NET applicaties en is Microsoft Gold Certified Partner. De klantenkring van Tri-IT loopt uiteen van multinationals tot lokale overheden en internetbedrijven. Naast 'reguliere' systemen houdt Tri-IT zich bezig met business intelligence en grafische oplossingen zoals Google Maps. De bestaande klanten van Tri-IT hebben door de overname toegang tot een breder scala aan producten en diensten.

De producten van Tri-IT complementeren de CA Gen dienstverlening van COOLProfs. "Wij werken al langer samen met Tri-IT, en hanteren in de kern dezelfde aanpak: De menselijke maat in IT, korte, krachtige projecten en doen wat je belooft. Eerst met CA Gen en nu ook voor .NET." zegt Eric ten Harkel, directeur van COOLProfs.

Naast Tri-IT neemt COOLProfs haar zusteronderneming, het adviesbureau OrangeWing onder haar vleugels. OrangeWing adviseert CIO's en IT-managers bij vraagstukken over de inrichting van de IT-organisatie en IT-processen. Deze dienstverlening zal nu worden voortgezet onder het label COOLProfs. "Eén naam voor een geïntegreerde set van diensten. Daarmee willen we helder en krachtig zijn", aldus Eric ten Harkel. "Onze kracht zit vooral in de menselijke benadering. Vandaar ook dat we het adagium 'IT's all about people' voeren."



Ingezonden persbericht