Ingezonden persbericht


Call Center Science 2008: Duitsland, de grootste contactcentermarkt van Europa

LEIPZIG, Duitsland, January 22/PRNewswire/ -- De Duitssprekende markt bestaat naar schatting uit 100 miljoen klanten en is de grootste van Europa. Duitsland biedt de meeste voordelen voor bedrijven die hun Duitssprekende klanten zo goed mogelijk van dienst willen zijn. Beleggers, managers en journalisten kunnen meer te weten komen over de Duitse contactcenterindustrie tijdens Call Center Science 2008 in Leipzig, Duitsland, op 22-23 januari 2008.

Vooraanstaande bedrijven als Transcom, Telekom Italia en ebay kennen het belang van effectieve communicatie met de klant. Hun investeringen in de Duitse contactcenterindustrie zijn voorbeelden van de aanzienlijke groei in deze branche in de laatste jaren - tien procent per jaar over de laatste tien jaar. Invest in Germany, een bureau dat investeringen in de Duitse Bondsrepubliek propageert, heeft vele internationale bedrijven, zoals Dell, Transcom en SNT bijgestaan bij het openen van vestigingen in Duitsland.

Een sterk personeelsbestand is essentieel in de contactcenterbranche. Het arbeidspotentieel in Duitsland is productief, klantgericht en bereid tot het aanleren van nieuwe vaardigheden. De recente totstandkoming van een praktisch en theoretisch trainingsprogramma in "Dialoogmarketing en verkoop" heeft een positieve uitwerking op het profiel van de branche en waarborgt de beschikbaarheid van toppersoneel.

Betaalbaar onroerend goed, zowel in stedelijke als plattelandsgebieden, en gekwalificeerd personeel zijn niet de enige sterke kanten van Duitsland. Er zijn ook financiële stimulansen aanwezig in bepaalde delen van het land, met name in het oostelijk deel van Duitsland, soms tot 50% van de investeringskosten. Dit maakt investeren in Duitsland nog aantrekkelijker.

Contactcenters zijn op dit moment goed voor 450.000 arbeidsplaatsen binnen de Duitse economie, en dit aantal zal naar verwachting in de komende jaren nog verdubbelen, nu steeds meer internationale bedrijven het potentieel van beleggen in Duitsland inzien.

Invest in Germany is een bureau dat investeringen in de Bondsrepubliek Duitsland propageert. Het biedt uitgebreide ondersteuning aan investeerders, van het uitzoeken van een locatie tot de implementatie van investeringsbesluiten.

Contactpersoon voor de media:

Eva Henkel
Invest in Germany
Telefoon: +49-30-200099-173
Fax: +49-30-200099-111
E-mail: henkel@invest-in-germany.com
http://www.invest-in-germany.com

Source: Invest in Germany

Contactpersoon voor de media: Eva Henkel, Invest in Germany, Telefoon: +49-30-200099-173, Fax: +49-30-200099-111, E-mail: henkel@invest-in-germany.com