Ingezonden persbericht


Tijdschrift voor Verzorgenden

Maarssen, 21 januari 2008

Eén op de negen verzorgenden wil uit de zorg stappen

22 januari 2008 - Eén op de negen verzorgenden wilt dit jaar uit de zorg stappen. Dit blijkt uit een poll die het vakblad Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website www.tvvonline.nl onder verzorgenden hield.

Op de poll werd gevraagd welk goede voornemen verzorgenden in 2008 hadden. Opvallend is dat 11 procent van de verzorgenden van plan is dit jaar een baan buiten de zorg te gaan zoeken. Nog eens 13 procent wil een andere baan, maar wil binnen de zorgsector blijven werken. Dat betekent dat bijna een kwart van de verzorgenden ontevreden is over hun baan.

Bijscholing

In totaal stemden 437 personen. De meerderheid heeft als voornemen om beter voor zichzelf te gaan zorgen (37 procent), en 20 procent wil op dezelfde manier verder gaan als in 2007. Van alle stemmers is 13 procent van plan vaker de mond open te doen als het te druk is, en ten slotte wil 7 procent extra bijscholing aanvragen.

Over TvV

Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV) is het vakblad voor verzorgenden IG, verzorgenden en helpenden, werkzaam in verpleeghuizen, verzorgingshuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg en kraamzorg. TvV is een uitgave van Elsevier Gezondheidszorg. TvV verschijnt maandelijks, op haar site (www.tvvonline.nl) vind je de laatste nieuwtjes op het gebied van verzorging.