Gemeente Wijdemeren


Illegale bouwwerken: strengere controle

De inspecteurs van bouw- en woningtoezicht van de gemeente treden sinds 1 januari 2008 sneller op tegen illegale bouwwerken. Ook zijn ze in de loop van de maand beter zichtbaar en herkenbaar door speciale kleding en autos.

Op 13 december 2007 heeft de gemeenteraad ingestemd met de Nota Zichtbaar Handhaven Bouwregelgeving. Doel is om het bouwen zonder vergunning en het gebruik van grond in strijd met het bestemmingsplan in een vroeg stadium vast te stellen. Mensen die illegaal bouwen krijgen direct een dwangsom opgelegd. Omdat het bouwen zonder vergunning een strafbaar feit is, doen de inspecteurs hiervan ook melding bij de Officier van Justitie.

Nota downloaden
In de vastgestelde nota is beschreven in welke gevallen de gemeente optreedt tegen overtredingen die zijn vastgesteld vóór 1 januari 2008. In een aantal gevallen wordt afgezien van handhaving.

Pijltje Klik hier om de nota Zichtbaar Handhaven Bouwregelgeving te openen.

Informatie over bouwen
Voor meer informatie over de regels voor bouwen en verbouwen kunt u terecht in het Bewonersloket of bij de medewerkers van Bouw- en Woningtoezicht, telefoon (035) 65 59 557.
(22-01-2008)