Ingezonden persbericht


Persbericht

Yinka

De Nigeriaanse zangeres Yinka geeft met haar gelijknamige band een concert in de Badcuyp Centrum voor Muziek, in Amsterdam. Haar liederen gaan over de onvoorwaardelijke, universele liefde. Daarbij wordt zij begeleidt door haar band met een mix van afrobeat, yoruba en spacy funk. Met andere woorden; AFRO GALACTICA.
De band Yinka werd door haar opgericht in 2000. Het eerste optreden op het Noorderslag Festival (2001) was meteen een opzienbarend succes. Naast diverse TV-optredens volgden meteen talloze boekingen in zowel Nederland, Belgie en Engeland tot zelfs in Litouwen voor een schare van 4000 wilde fans. Haar optreden in de Amsterdam Arena, tijdens het huwelijksfeest van WILLEM-ALEXANDER en MAXIMA, behoort tot een van de onvergetelijke hoogtepunten tot nu toe. Yinka wordt gevormd door; Yinka Adesinal (lead vocal), Jozien van Dorst (backing vocal), Zou Diarra (gitaar, kora), Taco Gorter (drums), Alex Oele (basgitaar), Jos de Haas (percussie) en TBA (keyboards). (zie ook: www.myspace.com/yinkaadesina)

Vrijdag 25 januari. Aanvang, 23 uur, in de bovenzaal van de Badcuyp Centrum voor Muziek, in Amsterdam. Toegang E 8,-.

De Badcuyp biedt een podium aan muzikale ontwikkelingen die de grenzen van muziekstijlen en culturen overschrijdt. Ze focust zich op creatieve muzikale niches en interessante onderstromen. Voor de bezoekers biedt ze ook nog een gezonde wereldkeuken op basis van biologische producten.

De Badcuyp Centrum voor Muziek
www.badcuyp.nl
Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM AMSTERDAM

Tel. 020-675.96.69
E-mail communicatie@badcuyp.nl