Ingezonden persbericht


In oktober en november 2007 gaven bewoners van de wijk Voordijkshoorn een kijkje in hun dagelijks leven voor het Kunst in de Wijken project BinnenWereldBuiten. Zo fotografeerden kinderen zichzelf, vrienden en familie en vertelden ouderen en middenstanders uit de buurt verhalen. Op basis van dit materiaal maakten kunstenaars Ted van Leeuwen en Titia Bouwmeester de huiskamertentoonstelling 'BinnenWereldBuiten'

Op zaterdag 26 januari om 14.30 uur opent wethouder Dick Rensen op feestelijke wijze deze tentoonstelling. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Tijdens het project werden de filmpjes van de buurt gepresenteerd in de buurtstudio op het grasveld tussen het grasveld tussen de Camerlingstraat en de Van Kinschotstraat én via www.binnenwereldbuiten.nl. Buurtbewoners konden per week thema's inbrengen waarmee zij een deel van hun dagelijks leven lieten zien en een kijkje kregen in het leven van anderen. In het voorjaar van 2008 worden alle foto's van buurtbewoners vereeuwigd in een 'monument van snapshots': een beeld bestaand uit duizenden foto's. Het kunstwerk krijgt een plek op het opgeknapte veld, ontworpen door de gemeente, in samenspraak met bewoners. Bezoekers van de huiskamertentoonstelling krijgen een idee van hoe het grasveld eruit gaat zien, want de ontwerptekeningen zijn ook te bekijken.

Uitnodiging
U bent van harte welkom op 26 januari om 14.30 uur om de opening van de huiskamertentoonstelling bij te wonen. De tentoonstelling is op die dag geopend tot 17.30 uur. De locatie is Architectengroep Kok & de Haan bna bv. Camerlingstraat 2, 2614 BE Delft. Op maandag 27 januari, dinsdag 28 januari en woensdag 29 januari van 13.00 tot 17.00 uur is de BinnenWereldBuiten huiskamertentoonstelling ook nog te bezoeken.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht