Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

INDIANEN UIT NEW MEXICO DANSEN OP WESTERN EXPERIENCE IN BRABANTHALLEN 'S-HERTOGENBOSCH

Countrymuziek, linedance, western markt en paardenspektakel op 26 en 27 januari

's-Hertogenbosch, dinsdag 15 januari 2008 - De Ice Mountain Dancers, een unieke dansgroep bestaande uit indianen uit de San Juan Pueblo maakt in het weekend van 26 en 27 januari haar opwachting in Brabanthallen 's-Hertogenbosch. De groep trad nooit eerder op in Europa en debuteert, gehuld in kleurrijke kledij, tijdens de Western Experience. Naast deze topact staan ook countrymuziek, linedance, een western markt en veel paardenspektakel op het programma.

De Ice Mountain Dancers heeft nog nooit eerder in Europa opgetreden. Zij dansen nog traditionele 'Buffalo Dance' en 'Deer Dance'. Samen met de Indiaanse Pow-Wow dansers van de First Nation Dance Company vormen zij één van de hoogtepunten van de Western Experience, het grootste allround Western Festival van Europa, dat op 26 en 27 januari plaatsvindt in Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Ook dit jaar verwacht het beurscomplex bezoekers uit Nederland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Uitgedost in mooie kostuums vol veren, kan het publiek genieten van onder meer de 'Wardance' (mannen) terwijl de dames nog in traditionele lederen jurken dansen, die circa twintig kilo wegen. Behalve visueel genieten van de Indiaanse dansen wordt het publiek ook de gelegenheid gegeven om zelf tussen de indianen mee te dansen met de Friendshipdance, de Circledance, de Two Step en de Snakedance. Daarnaast kan men ook genieten van het serene Indiaans Fluitspel. Een van de topartiesten dit jaar is de van Zuni Pueblo afkomstige Fernando Celicion.

Muziek, markt en paarden
Behalve Indiaans muziek is er nog veel meer Indiaanse cultuur te vinden. Zo zullen er Tipi's te zien zijn evenals tal van Arts & Crafts zoals Indiaanse tapijten, sieraden en schilderijen. Ook zijn er tientallen stands op dit Indiaanse deel van de Western Experience. Daarnaast kunnen bezoekers zelf deelnemen aan linedance op grote dansvloeren, genieten van gerespecteerde topbands (zoals Texas Sidestep), shoppen op een omvangrijke western markt en een spectaculaire paardenshow bijwonen waarbij alle vormen van western riding aan bod komen.

Kaarten en openingstijden
Kaarten voor de Western Experience in Brabanthallen 's-Hertogenbosch zijn verkrijgbaar via www.westernexperience.com en kosten E 14,- (volwassenen) en E 7,50 (kinderen/65+). Western Experience is op 26 januari geopend van 10.00 tot 22.00 uur en op zondag 27 januari van 10.00 tot 19.00 uur.
---