Korps Landelijke Politiediensten

Trein botst tegen spoorstaaf

Goutum, 26-01-2008 o De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt een onderzoek in naar een aanrijding op zaterdag 26 januari 2008 omstreeks 02.00 uur tussen de trein Zwolle Leeuwarden en een spoorstaaf die op de rails is gelegd ter hoogte van Goutum. Er vielen geen gewonden. De infrastructuur liep wel schade op.

De laatste passagierstrein, met een onbekend aantal passagiers, botste tegen een halve meter lange spoorstaaf die vermoedelijk dwars op de rails was gelegd. Door de aanrijding is de spoorstaaf weggeslingerd en heeft schade toegebracht aan de trein.

Een draaistel is ontzet en er is een scheur van 8 cm ontstaan aan de buitenkant van de trein. Naast het spoor is een zogenaamde railspoel geraakt en zodanig beschadigd dat 1 spoor niet meer gebruikt kon worden. Spoorwegovergangen kunnen onder andere door het ontbreken van deze spoel niet meer worden bediend.

Getuigen die mogelijk iets verdacht hebben gezien die nacht kunnen zich melden bij de meldkamer van de Spoorwegpolitie in Driebergen op 0343-528800. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.