Politie Zuid-Holland-Zuid

26/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 26-01-2008 o Persberichten district 1

VERDACHTE BEKENT MOORD
DORDRECHT- De 54-jarige man die donderdagnacht in zijn woning aan de Eikenlaan in Dordrecht werd aangehouden, heeft bekend dat hij zijn levenspartner met messteken om het leven heeft gebracht. De verdachte belde omstreeks 03.00 s nachts naar de Gemeenschappelijke Meldcentrale van de politie met de mededeling dat er iets ergs gebeurd was met zijn partner. De politie ging naar de woning en trof hier de man aan. Hij maakte een verwarde indruk. Op de bovenverdieping werd de 57-jarige vrouw dood aangetroffen. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau en is inmiddels een aantal maal verhoord. Tijdens de verhoren heeft hij bekend. De man wordt verdacht van moord cq doodslag en wordt maandag 28 voorgeleid aan de rechter commissaris.

JONGEN BEROOFD: GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT- Een 19-jarige jongen uit Dordrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 januari 2008 beroofd van zijn fiets en gsm. De jongen fietste samen met zijn 19-jarige vriend vanaf het station over de Krispijnseweg. Bij de Hooftstraat werden ze tegengehouden door een groepje van vijf jongens. Ze wilden de portemonnee en gsm van de jongen hebben. Er ontstond een worsteling en er werd over en weer geduwd. Uiteindelijk wisten de daders de fiets mee te nemen en de gsm van het slachtoffer. Zijn portemonnee is niet buit gemaakt. De daders hebben nog geprobeerd om ook de fiets van de vriend mee te nemen, maar dat lukte niet. Het slachtoffer heeft de politie via 112 gebeld. De politie is direct gaan zoeken in de nabije omgeving maar heeft de vijf jongens niet meer aangetroffen. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving die omstreeks 03.30 uur plaats vond aan de Hooftstraat. Getuigen die iets hebben gezien, worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844 (lokaal tarief).

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT- Een 39-jarige man uit Zwijndrecht heeft op vrijdag 25 januari zijn rijbewijs in moeten leveren. De man bleek te veel alcohol te hebben gedronken. Hij blies 0,7 (305 ugl) terwijl 0,5 promille is toegestaan. Daarnaast reed hij met een snelheid van 170 kilometer per uur over de rijksweg A-16.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT- Op vrijdag 25 januari is er een winkel aan de Krommedijk een doos met zon t-shirts meegenomen. De doos stond op een stoel in de winkel en was een half uur later ineens verwenen. De waarde van de t-shirts bedraagt zon 600 euro. Er is aangifte bij de politie gedaan.

JONGEN RIJDT TEGEN BOOM
ZWIJNDRECHT- Een 20-jarige jongeman uit Zwijndrecht is op vrijdagavond 25 januari de macht over het stuur kwijt geraakt en met zijn auto tegen een boom terechtgekomen. Dit gebeurde aan de Plantageweg. Bij de jongen zaten nog drie vrienden in de auto. Om onduidelijke reden raakte de bestuurder de trottoirrand waardoor hij de macht over het stuur verloor. De bestuurder bleek te veel te hebben gedronken. Hij blies maar liefst 1,7 promille. Daarnaast bleek hij niet over een rijbewijs te beschikken. Twee inzittenden raakten licht gewond aan hun hoofd. Er wordt proces verbaal opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT- De politie heeft op zaterdag 26-januari een 32-jarige man uit Almere aangehouden. Dit gebeurde aan de Sumatralaan. De man had ruzie met zijn 36-jarige ex-vrouw en hierbij zou zijn geslagen. De vrouw liep daarbij verwondingen aan haar hoofd en arm op. Omdat de situatie uit de hand liep, werd de politie gebeld. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld. De vrouw heeft aangifte gedaan.

DRIE BEKEURINGEN
DORDRECHT- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 januari een 22-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man was aan het spookrijden op de vluchtstrook op de N3. Bij controle van de gegevens van de man bleek dat hij gesignaleerd stond en twee onherroepelijke vonnissen had openstaan. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft drie bekeuringen gekregen: voor spookrijden, voor rijden zonder rijbewijs en voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

AANHOUDING NA MISHANDELING EN BEDREIGING
DORDRECHT- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 januari een 26-jarige man uit Dordrecht aangehiuden. De man had bij een horecagelegenheid aan de Houttuinen een portier geslagen en bedreigd. De portier heeft hiervan aangifte gedaan. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

FRANCAISE KLEMGEREDEN NA NEGEREN STOPTEKENS POLITIE ZWIJNDRECHT- De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft zaterdag 26 januari 2008 omstreeks 13.15 uur een 25-jarige Française van een personenauto met een Frans kenteken in Zwijndrecht klemgereden nadat zij diverse stoptekens had genegeerd. De vrouw is aangehouden, haar rijbewijs is ingevorderd. De verdovende middelen die zij bij zich had en uit de auto had gegooid zijn inbeslaggenomen. De vrouw reed op de rijksweg A16 onnodig links. Medewerkers van de Verkeerspolitie Breda wilden haar daarop attenderen en gaven haar een stopteken. Zij bracht haar voertuig echter op de uitvoegstrook Zwijndrecht tot stilstand. Op het moment dat de agenten deze gevaarlijke situatie wilden beëindigen gaf zij vol gas en probeerde ze de surveillanceauto van zich af te schudden. Op de Koninginneweg in Zwijndrecht haalde ze zodanige gevaarlijke toeren uit, ze reed onder andere met hoge snelheid over het fietspad, dat is besloten om hier een einde aan te maken. Met een geslaagde fishtail verloor de bestuurster de controle over haar voertuig en kwam na een pirouette tot stilstand. De Volvo van de Verkeerspolitie liep hierbij lichte schade op. De Ford Fiesta raakte hierbij wel fors beschadigd. De reden van de vlucht was gauw duidelijk. Onder het voertuig vonden de agenten een bolletje heroïne en naar later bleek had zij eerder, voordat ze door de Verkeerspolitie gecontroleerd werd, een pakketje uit het raam gegooid waar 100 tot 150 gram cocaïne in zat. Dit was bij de regiopolitie gemeld door een getuige. De politie Zuid-Holland-Zuid kon op aanwijzing van de getuige dit pakketje terugvinden en in verband brengen met het vreemde gedrag van de Franse bestuurster.