Datum: 29 januari 2008

Regio Nieuwe (hoofd)agenten geïnstalleerd

Maandag 28 januari zijn weer 18 studenten van Politie Hollands Midden officieel geïnstalleerd. Zij hebben in januari hun opleiding aan de Politieacademie afgerond en stromen in als hoofdagent (17) en agent. 25 studenten die nu de opleiding gaan volgen zijn eveneens maandag beëdigd. De gediplomeerde studenten zijn geïnstalleerd door plv. korpschef, mevrouw P. Bakker. De nieuwe studenten werden beëdigd door Jaco van Hoorn, districtschef van het district Rijn- en Veenstreek.

Foto 1: gediplomeerde (hoofd)agenten Sinds de invoering van het nieuwe onderwijs in 2002 heeft Politie Hollands Midden zeventien beëdigingen en zeven diploma-uitreikingen in haar korps gehad. In totaal hebben nu 118 studenten hun diploma ontvangen. In juli 2005 nam de eerste student van de lichting PO2002 (Politieonderwijs 2002) zijn diploma in ontvangst. In het PO2002 gaan studenten afwisselend drie maanden naar school en drie maanden in de praktijk aan de slag. De studenten lopen geen stage zoals in de oude opleiding, maar worden - afhankelijk van wat zij op dat moment op school hebben geleerd - als collega ingezet op de zogenaamde leerwerkplekken. De studenten worden tijdens hun opleiding begeleid door trajectbegeleiders en praktijkcoaches.

Versneld opgeleid Een aantal van de gediplomeerde hoofdagenten heeft hun opleiding versneld kunnen afronden. Chef personeelsvoorziening Hugo Passchier legt uit hoe studenten hun opleiding versneld kunnen afronden: "Door de toenemende flexibilisering van het politieonderwijs, ontstaan steeds meer mogelijkheden tot individuele leerroutes. Een voorbeeld van een individuele leerroute is de zogenoemde erkende versnelling. In afstemming tussen de politieacademie, het korps en de student is een individuele versnelling van de leerroute mogelijk.

Foto 2: beëdigde studenten

Instroom door schakelproject Politie Hollands Midden is actief op het gebied van werving van nieuwe kandidaten voor de politieopleiding. Zij wil een afspiegeling zijn van de samenleving en zoekt daarom ook kandidaten vanuit de allochtone bevolking. Politie Hollands Midden is in 2007 het schakelproject gestart. Dit project bereidt allochtonen voor op de selectieprocedure voor de politieopleiding. Daarnaast zorgt het project voor imagoverbetering van de politie binnen de allochtone gemeenschap. Deze kandidaten krijgen een training die de kans vergroot om de selectie-eisen te halen. Voorkomen wordt dat ongeschikte kandidaten naar het CCM (Centrum voor Competentiemeting en Monitoring) gestuurd worden en daarmee tevens onnodige teleurstellingen bij de kandidaten.

Politieagent(e) worden Wil je graag bij de politie werken neem dan contact op met de afdeling Werving & Selectie van Politie Hollands Midden (071 - 5459564). Zij kunnen je informatie verstrekken over een baan bij Politie Hollands Midden op niveau 3 (Politiemedewerker) en niveau 4 (Allround Politiemedewerker). Voor een baan op niveau 3 moet je 18 jaar zijn en minimaal diploma vmbo-kb of vergelijkbaar hebben. Heb je minimaal vmbo-gl of -tl dan kun je Allround Politiemedewerker worden.

Meer weten of solliciteren? www.politie.nl/hollands-midden werkenbij@hollands-midden.politie.nl

Noot voor de redactie,

Politie Hollands Midden