Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk - Bromfietser raakt gewond                     |
Een 38-jarige bromfietser uit Harderwijk is maandagochtend 28 januari rond 08:30 uur gewond geraakt, nadat ze op de rotonde Vondellaan / Hoofdweg in Harderwijk in botsing was gekomen met een 20-jarige fietser.

De bromfietser reed vanaf de Deventerweg de rotonde aan de Vondellaan/ Hoofdweg op. De 20-jarige Harderwijker kwam tegen het verkeer in de rotonde op fietsen en kon de tegemoet komende bromfietser niet meer ontwijken. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser letsel opliep. Zij werd met een ambulance overgebracht naar het St.Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. Uit voorlopig onderzoek bleek dat zij haar hand had gebroken.

|     |Harderwijk - Schutter luchtdrukpistool aangehouden        |
Een 19-jarige Harderwijker is maandagavond 28 januari aangehouden voor het schieten met een luchtdrukpistool. Op de Graaf Ottolaan in Harderwijk was de jongen verwikkeld in een conflict met een 17-jarige plaatsgenoot en daarbij met een luchtdrukwapen geschoten. Het slachtoffer liep geen letsel op.

Omstreeks 21:15 uur kreeg de politie de melding dat er een conflict gaande was in de Graaf Ottolaan. Getuigen verklaarden dat er een woordenwisseling tussen de twee mannen had plaats gevonden. Hierbij heeft de 19-jarige Harderwijker zijn luchtdrukpistool getrokken en geschoten. Het slachtoffer liep hierbij geen verwondingen op. De schutter ging er vandoor en de politie kon de man even later in zijn woning aanhouden. De man werd meegenomen naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. Zijn luchtdrukpistool werd in beslag genomen.

|     |Nunspeet - Eenzijdig ongeval op de snelweg                |
Een 34-jarige man uit Amersfoort is maandag 28 januari omstreeks 11:25 uur gewond geraakt nadat hij over de kop is geslagen met zijn personenauto op de A28 ter hoogte van Nunspeet.

De man had net een andere auto ingehaald en reed vervolgens zonder aanleiding de vluchtstrook over, de rechterberm in en schampte een boom. Vervolgens botste het slachtoffer vol tegen een andere boom aan en sloeg over de kop waarbij de auto tot stilstand kwam. De man kon zelf uit zijn auto komen en wilde weglopen. Drie voorbijgangers, die het zagen gebeuren, zijn gestopt en hebben de man opgevangen tot de ambulance was gearriveerd. Het slachtoffer was verward, kon zich niets van het ongeluk herinneren en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. Zijn auto werd zwaar beschadigd afgevoerd. De Verkeersongevallendienst kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in.

|     |Putten - Bromfietser gewond na aanrijding                 |
Een 27-jarige bromfietser uit Nijkerk is maandagochtend 28 januari rond 06:00 uur gewond geraakt, nadat hij op de Hoge Engweg in Putten in botsing was gekomen met een personenauto, bestuurd door een Puttenaar. (leeftijd nog niet in pol.adm.)

De bromfietser reed op de Hoge Engweg in de richting van Nijkerk en kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een tegemoet komende personenauto. Hierdoor belandde de bromfietser in de nabijgelegen sloot. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk waar bleek dat zijn arm was gebroken.

|     |Vaassen - Snelkraak supermarkt                            |
In de nacht van maandag op dinsdag 29 januari kreeg de politie omstreeks 02:30 uur de melding binnen van een snelkraak bij een supermarkt aan de Houtzagerstraat in Vaassen. Er werden diverse rookwaren buit gemaakt.

De daders zijn binnengekomen door het forceren van de voordeur. Er zijn sigarettenkasten opengebroken waaruit sigaretten en tabakswaren werden weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met 0900 - 8844.

|     |Hattemerbroek - Politiehond ruikt lucht verstopte inbreker|
Dankzij de inzet van een politiehond, die lucht rook van een inbreker die zich verstopt had in het magazijn van een bedrijfspand aan de Elburgerweg in Hattemerbroek, konden politiemensen in de nacht van zondag op maandag 28 januari de verdachte rond 03.30 uur aanhouden.

De man had zich via en ladder en het vernielen van een raam op de bovenverdieping toegang verschaft tot het bedrijfspand. Het alarmsysteem deed zijn werk goed en wekte de eigenaar waarna de politie werd ingeschakeld. Met inzet van de diensthond werd het pand doorzocht. De hond deed zijn werk uitstekend en ontdekte de man die zich verstopt had achter stapels met dozen, waarna de politie de man kon aanhouden en insluiten. Het bleek een 25-jarige man uit Hilversum. Zijn bestelauto werd later aangetroffen achter een pand aan de Hanesteenseweg in Hattemerbroek.