Gemeente Delft

Verhuizing dagopvang Surinamestraat een stap dichterbij

De verhuizing van de dagopvang voor dak- en thuislozen en/of verslaafden naar de Surinamestraat is een grote stap dichterbij. De gemeente en de ondernemer in het naastgelegen pand in de Surinamestraat hebben een overeenkomst gesloten. Daarnaast besloot de Voorzieningenrechter het verzoek van de omwonenden aan de Oostsingel af te wijzen.

Het college van B&W besloot afgelopen november om de gedoogtermijn voor een langer verblijf van de dagopvang op de Oostsingel te verlengen tot 1 mei 2008. Dit omdat de voorzieningenrechter op 27 november 2007 bepaalde dat het nieuwe, voor de dagopvang verbouwde pand aan de Surinamestraat 1, nog niet in gebruik mocht worden genomen voor de dagopvang. Aanvankelijk zou de dagopvang op 1 december verhuizen naar de Surinamestraat. De rechter is nu van mening dat de belangen van de omwonenden aan de Oostsingel zwaar wegen, maar dat de belangen van het open houden van de dagopvang daar voor het ogenblik nog net iets zwaarder moeten wegen. Hij meent dat het reëel is dat de verhuizing van dit centrum naar de Surinamestraat 1 binnenkort, uiterlijk voor 1 mei 2008, valt te verwachten.

Het college van B&W en de Raad van Bestuur van de Stichting Perspektief zetten alles in het werk om de verhuizing van de dagopvang zo snel mogelijk te realiseren. Vandaag heeft het college daarom besloten om akkoord te gaan met een overeenkomst met de ondernemer van het naastgelegen pand aan de Surinamestraat 1. In de overeenkomst staat onder andere dat de ondernemer de juridische procedures intrekt rond het gebruik van het pand Surinamestraat 1 voor de dagopvang. Met de overeenkomst zal de gemeente direct de voorzieningenrechter verzoeken de voorlopige voorziening van 27 november 2007 op te heffen.