Gemeente Vlaardingen


Nieuwe paden voor wandelaars en ruiters in Broekpolder

30 januari 2008

Recreanten die wandelen, paardrijden of hun hond uitlaten in de Broekpolder kunnen tijdens hun tochten nieuwe paden en wegen ontdekken en gebruiken.

Voor een betere recreatiekwaliteit van de Broekpolder heeft Groenservice Zuid-Holland in opdracht van het Recreatieschap Midden-Delfland samen met de gemeente Vlaardingen een plan voor nieuwe paden en wegen gemaakt.

Het gaat om nieuwe halfverharde voetpaden, om nieuwe ruiterpaden en om een nieuwe route van graspaden in het aangewezen hondenlosloopgebied. Ook enkele bestaande voetpaden krijgen een onderhoudsbeurt.

De nieuwe paden maken de routes voor wandelaars en ruiters completer. De paden in de Broekpolder gaan beter aansluiten op elkaar, waardoor wordt voorkomen dat een wandelaar of ruiter op een pad niet verder kan en rechtsomkeert moet maken.

De gebruikers van de Broekpolder zijn bij het plan voor de nieuwe wegen en paden betrokken geweest. Ook het bestuur van de Federatie Broekpolder heeft ingestemd. Een deel van de nieuwe paden is al aangelegd, het gehele netwerk is naar verwachting in 2009 gereed.

Het plan voor de nieuwe paden maakt deel uit van een groter plan ter verbetering van de kwaliteit van de Broekpolder dat de gemeente samen met het Recreatieschap Midden-Delfland heeft opgesteld eind 2005. Het streven van de betrokken partijen is om in de Broekpolder een evenwicht te behouden tussen natuur en rust voor dieren en planten en het bieden van goede mogelijkheden voor recreatie.