Persberichten

Motorcoryfeeën op MOTORbeurs Utrecht 2008

Publicatiedatum: 29-01-2008

Persbericht,
Utrecht, 30 januari 2008

Op de foto met Dakar-coureur Mirjam Pol; in gesprek met GP coureur Hugo van den Berg

De enige GP coureur die Nederland rijk is, Hugo van den Berg, en de succesvolle Dakar-coureur Mirjam Pol maken deze week hun opwachting tijdens MOTORbeurs Utrecht in Jaarbeurs Utrecht. Mirjam Pol deelt de hele beursperiode, van donderdag 31 januari tot en met zondag 3 februari, handtekeningen uit op de BOVAG-stand. Daar kan ook haar originele Dakar-motor worden bewonderd. Fans kunnen met Mirjam op de foto. Hugo van den Berg zal op zondag zijn vele bewonderaars te woord staan. De 125 cc coureur van het team DeGraaf Molenaar is net terug van een training in Spanje ter voorbereiding van zijn eerste GP van dit seizoen in Qatar.
Diederik de Vries, commentator bij Eurosport, gaat zondag omstreeks 15.00 uur met Hugo in gesprek over zijn intensieve voorbereidingen. Tijdens dit interview op het Activiteitenpodium in hal 12 worden op de grote videowall spectaculaire foto's vertoond van Hugo's recente training deze week op het circuit van het Spaanse Jerez.

Dakar
Dakar deelneemster Mirjam Pol was de enige Nederlandse vrouwelijke motorcoureur in de afgelopen twee edities van deze woestijnrally. Zij eindigde in 2006 en 2007 als tweede in het damesklassement. Na deze podiumplekken ging Mirjam dit jaar voor de overwinning bij de dames. Helaas werd de rally een dag voor vertrek afgelast en ging haar droom voorlopig in rook op.
Beursbezoekers kunnen de gelegenheid grijpen samen met Mirjam op de foto te gaan en maken dagelijks kans op een van de 25 originele Dakar-caps mét handtekening. De ongetwijfeld vele belangstellenden voor deze ontmoeting kunnen zich tussen 11 en 12 uur of tussen 15 en 16 uur melden bij BOVAG op standnr. B111, gelegen tussen hal 8 en 7 van Jaarbeurs Utrecht. Bovendien ontvangen zij gratis een gesigneerde fotokaart van Mirjam, die tevens Dakar-posters weggeeft, eveneens verfraaid met handtekening.
BOVAG is service partner van Team Dakarsport, het grootste Nederlandse Dakar-rallyteam waar Mirjam Pol deel van uitmaakt.

BOVAG Try the Bike
Voor wie nog geen motorrijbewijs heeft, maar wel eens de eigenschappen van zo'n machtige tweewieler wil ervaren, organiseert BOVAG op het buitenterrein van MOTORbeurs Utrecht het programma BOVAG Try the Bike. Onder begeleiding van een rijinstructeur krijgen de deelnemers op een spiksplinternieuwe motorfiets de beginselen van het motorrijden bijgebracht. De voorinschrijving is inmiddels gesloten, maar belangstellenden kunnen ter plekke dagelijks om 11.00, 12.30, 14.00 en 15.30 uur kijken of er nog plek is. Het buitenterrein is bereikbaar via hal 9. BOVAG Try the Bike wordt afgewisseld met spectaculaire stunts van de professionele coureurs Johnny Do en KTM stuntrijder Stefan 'Wheely-Boy' Gruijs.

Andere activiteiten
Andere activiteiten op MOTORbeurs Utrecht zijn o.a. commentatorwedstrijden en de Motor-Sport-Kennis-Quiz van Eurosport, screentests van MotorXperience en op het Activiteitenpodium afwisselend interviews, presentaties en spetterende shows van motorkleding, helmen en laarzen.

Optredens Tatjana
Actrice, zangeres en fervent motorrijdster Tatjana zal de beurs op zaterdag en zondag op z'n kop zetten met in totaal vier spetterende live optredens. Zij is beide dagen om 13.00 en 15.00 uur te zien en te horen in de showtruck van Ten Kate op standnr. 11.F010.

Openingstijden
De openingstijden van MOTORbeurs Utrecht 2008 zijn donderdag 31 januari en vrijdag 1 februari van 10.00 tot 22.00 uur, dit zijn extra lange avondopeningen, en op zaterdag 2 en zondag 3 februari van 10.00 tot 18.00 uur. De totale oppervlakte is ruim 55.000 m², verdeeld over zes hallen. Bezoekers kunnen de motor gratis parkeren op de KNMV parkeerplaats bij P3.


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions