ICCO & Kerk in Actie maken 40.000 euro vrij voor noodhulp Afghanistan

31/01/2008 09:46



ICCO



ICCO & Kerk in Actie hebben 40.000 euro vrijgemaakt voor de getroffenen van de extreme weersomstandigheden in Afghanistan. Daar vonden de afgelopen week zeker 300 mensen de dood als gevolg van hevige sneeuwval en extreme koude. Het geld gaat vooral naar voedselpakketten voor honderden families in de provincie Herat.

Evert van Bodegom, coördinator Noodhulp van ICCO & Kerk in Actie, keerde gisteren terug uit Noord Afghanistan, waar veel mensen leven in extreme armoede: "Het is een ongewoon strenge winter. Door de hevige sneeuwval en extreem lage temperaturen is veel vee gestorven. Voedseltekorten dreigen." De temperatuur in het bezochte gebied was 's nachts niet hoger dan -25 graden Celsius.

Van Bodegom bezocht de Afghaanse hoofdstad Kabul en de stad Herat in het Noorden van het land. Veel Afghanen in dit gedeelte van het land zijn afhankelijk van landbouw en veeteelt. Door de grote sterfte onder dieren hebben zij nauwelijks levensmiddelen meer. De supermarkten in de grote steden worden nog bevoorraad, maar de prijzen van het voedsel zullen stijgen. Sneeuwval bemoeilijkt de distributie.

De 40.000 euro wordt ingezet via Christian Aid Afghanistan. Zij zullen samen met twee lokale partnerorganisaties van ICCO & Kerk in Actie de voedselpakketten verspreiden. ICCO & Kerk in Actie roepen iedereen op een bijdrage te leveren aan het noodhulpfonds via Giro 456, Kerk in Actie te Utrecht.

ICCO & Kerk in Actie hebben een gezamenlijk noodhulpprogramma. Zij maken deel uit van het wereldwijde netwerk van kerken en kerkelijke organisaties, Action by Churches Together International (ACT).





http://www.icco.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,