Gemeente Hilversum

Voorlopig Ontwerp plantsoen en fietspad Noorderweg vastgesteld

29 januari 2008
Het college van b&w heeft ingestemd met het voorlopig ontwerp voor het verbeteren van het plantsoen en de aanleg van een fietspad langs de Noorderweg. Na een verkenning van verschillende varianten is ingestemd met een smal fietspad in het plantsoen, langs het spoor. Hiermee wordt het plantsoen zoveel mogelijk gespaard en komt er toch een veilige fietsroute van de Huygensstraat (in de wijk Over 't Spoor) tot de Buisweg (in de wijk Noord).

De aanleg van het fietspad komt voort uit de Buurtvisie voor Hilversum Noord en uit de Bewoners top-tien van de wijk Over 't Spoor. De keuze voor de verschillende varianten voor het fietspad werd met een groep bewoners uit beide wijken besproken. Tijdens de inloopavond op 10 oktober 2007 hebben veel wijkbewoners zich laten informeren over de varianten. Hoewel voor sommige bewoners de voorkeur uitgaat naar het behouden van het plantsoen, kreeg de variant met een smal fietspad langs het spoor toch de voorkeur van de meeste bewoners.

Bij het voorlopig ontwerp is rekening gehouden met verlichting van het pad, zodat het ook 's avonds een prettige en veilige fietsroute is. Het groen wordt zoveel mogelijk behouden en aangevuld met nieuwe beplanting. Bij de ingangen van het plantsoen wordt een afvalbak geplaatst.

Nu het college met het voorlopig ontwerp heeft ingestemd, is het vrijgegeven voor inspraak. Op 18 februari wordt een inspraakavond georganiseerd. De inspraakperiode loopt nog tot vrijdag 14 maart 2008.