Thomashuis Gouda vraagt rechter beëindigen zorgcontract gehandicapte

31/01/2008 11:16



Vrije Universiteit



Thomashuis Gouda vraagt rechter zorgcontract met zeer ernstig gehandicapte vrouw onmiddellijk te beëindigen.

Het Thomashuis in Gouda heeft een kort geding aangespannen tegen een 26-jarige vrouw met een zeer ernstige verstandelijke beperking die in het Thomashuis Gouda woont. De zorgondernemers dagen de curator van deze vrouw voor de rechter. De eisen zijn onmiddellijke ontbinding van het zorgcontract en de betaling van EUR 50.000 voor extra geleverde zorg.

Jonna Uijterwijk verblijft sinds 1 januari 2007 in het Thomashuis aan de Winterdijk 4 te Gouda, na een langdurige en zorgvuldig voorbereide overdracht van negen maanden. De zorgondernemers zijn nu van mening dat Jonna niet in het Thomashuis Gouda past en eisen via de rechter onmiddellijke ontbinding van het contract. De ouders maken bezwaar tegen het feit dat de zorgondernemers het contract willen beëindigen zonder dat er een alternatief voor Jonna gevonden is.

Aanmelding van hun dochter bij andere zorginstellingen hebben tot dusver niet tot resultaat geleid. De ouders beschikken over 6 afwijzingen van zorginstellingen die wel een plaats voor Jonna willen scheppen, maar deze niet op korte termijn kunnen realiseren. Wanneer de rechter de eisen van het Thomashuis toewijst, staat hun dochter volgende week op straat.

Het kort geding dient vandaag, donderdag 31 januari, voor de rechtbank te Utrecht om 14.00 uur.