College bouw ziekenhuisvoorzieningen


Bouwcollege start Nieuwsbrief Domotica

Domotica wordt in de zorgverlening steeds belangrijker. In een nieuwsbrief gaat het Bouwcollege zorginstellingen en andere belangstellenden informeren over de ontwikkelingen op dit terrein. De eerste nieuwsbrief is op 30 januari 2008 verschenen.

30 januarii 2008 - Sinds een aantal jaren is domotica - slimme technologie in huis, die een huis veiliger en comfortabeler kan maken en tal van mogelijkheden biedt om te zorgen dat mensen middenin de samenleving blijven staan - een belangrijk hulpmiddel om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar zorg. Mede daarom heeft het College bouw zorginstellingen (het Bouwcollege) domotica een van de speerpunten van zijn kennisontwikkeling gemaakt. Om die kennis te delen en uit te breiden geeft het Bouwcollege een digitale nieuwsbrief uit, waarvan het eerste nummer onlangs aan een groot aantal relaties is toegezonden. In dit nummer wordt aandacht besteed aan de verlenging van de Beleidsregel zorginfrastructuur, het project Toekomst Thuis van de provincie Utrecht en de voor de provincie Gelderland ontwikkelde Domoticatoets. Daarnaast biedt de nieuwsbrief informatie over de toekomstplannen van het Bouwcollege en interessante links.

De Nieuwsbrief Domotica is te vinden onder deze link. Belangstellenden kunnen zich gratis abonneren op de nieuwsbrief, die enkele keren per jaar zal verschijnen. Dat kan door een e-mail te sturen naar het adres acm.devreeze@bouwcollege.nl.